Å endre livsstil har vært en utfordring i mange år

Hei! Mitt navn er Lene Fredriksen. Jeg er 32 år og bor på Sætre. Her skal jeg fortelle litt om min vei til en livsstilsendring.

Det er lenge siden jeg innså at jeg måtte gjøre noe med vekten, men motivasjonen var ikke helt til stede. Jeg var ikke motivert for å slanke meg før jeg var ferdig med å få barn. Da jeg ble gravid med sistemann bestemte jeg meg for at jeg skulle legge på meg så lite som mulig under graviditeten, slik at det ikke ble så mye ekstra som skulle av etterpå. Jeg ble derfor med på et prosjekt via sykehuset som het Sunn Mor. Min totale vektoppgang under graviditeten ble 7.4 kg, og da minsten var 8 måneder begynte jeg på Roede-kurs. Jeg var superklar!

Hektisk hverdag og raske løsninger

En annen stor motivasjon for livsstilsendringen har selvsagt vært barna. Gleden ved å ha overskudd til de betyr alt!

Smiler stolt til fotografen.
Smiler stolt til fotografen.

Å endre livsstil har for meg vært en utfordring i mange år. Jeg har en hektisk hverdag som kokk, noe som ofte innebærer lange arbeidsdager og ulike skift. Raske løsninger har vært enkelt når det er travelt, og man ikke har spist på mange timer. En vanlig dag for meg før Roede-metoden var maks tre måltider i døgnet – om jeg var heldig. Jeg jobber nå bare dagtid. Selv om dagene fortsatt er travle, har jeg i dag rutiner på maten gjennom hele dagen. Selv om jeg har tilgang til mat på jobb, har jeg nå alltid med ferdig veid – og smurt matpakke. Hverdagen er blitt lettere, og jeg klarer å prestere lengre.

Målet mitt var å endre livsstilen min for alltid, og bli kvitt så mange kilo som mulig til bryllupet – 4. august  2018.

Jeg godtar ikke å mislykkes

Lykkelig gift.
				
			
				
			
				
				Endelig greit å bli tatt bilde av igjen.
Lykkelig gift. Endelig greit å bli tatt bilde av igjen.

Det var lett for meg å velge Roede-metoden. Jeg hadde prøvd det før med gode resultater, så dette var noe jeg visste ville fungere. Jeg går 100 prosent inn for ting når jeg har bestemt meg, også denne gangen. Jeg godtar ikke å mislykkes! Dette har vist seg å være effektivt i kurssammenheng, da jeg er ekstremt nøye. Absolutt alt blir veid og regnet ut. Dette har ført til flere utfordringer med min herlige kursleder, Helen, som ønsker at jeg skal slippe litt tak i registreringen for å ikke bli gal. Det tok litt tid, men nå begynner det å gå seg til. Alt veies fortsatt, men jeg regner ikke ut alt lengre – og det går bra. Den største gevinsten med vektnedgangen er helt klart overskuddet og selvfølelsen. Hobbyen min som håndballtrener er mye lettere, lysten til å gjøre ting etter arbeidsdagen er større og lek med barna er blitt en form for trening.

Jeg er på god vei med minus 21.6 kg.

Powered by Labrador CMS