Line gledespiste og trøstespiste, nå vil hun hjelpe andre

Med sitt problematiske spisemønster, dårlige helse og overvektige kropp – forårsaket av blant annet de berømte “kjærestekiloene”, to svangerskap samt fødselsdepresjon, tok Line Steenberg grep. Nå har hun gått ned 50 kilo.

– I løpet av de to siste årene har jeg gjennomgått den største forandringen i mitt liv, forteller Line, som var konduktør på NSB, og hadde dager der hun gikk i 10 til 15 timer, med store problemer i beina.

Sendt på kurs av arbeidsgiver

Line spiste ofte på følelsene. Om hun var lei seg, eller hadde en dårlig dag, var det lett å ty til noe som ga henne en god følelse der og da. Spising var forbundet med kos. En annen utfordring Line hadde, var at hun var livredd for å gå sulten.

Hun roser arbeidsgiveren sin som sendte henne på Roede-kurs, på grunn av de overvektsrelaterte plagene.

– Nå måtte jeg ta tak i noe som jeg hadde prøvd å feie under teppet i så lang tid. Dette var rett og slett noe jeg ikke hadde så veldig lyst til. Samtidig følte jeg at dette var noe jeg måtte. Jeg husker første kursdag utrolig godt. Jeg hadde mest lyst til å bare snike meg inn og at ingen skulle se meg. Jeg prøvde å gjøre meg så liten som mulig. Jeg var en av de største på kurset og kjente meg ganske motløs når jeg så alle de andre, beskriver Lene.

Hun forteller også hvor godt hun ble tatt i mot av kurslederen sin Lene Hannevig. Skrekken forsvant, og det ble lettere å slappe av etter hvert.

Det første skrittet mot å lykkes tas i det du nekter å la deg fange av de omstendighetenene du befinner deg i – Mark Cain – FOTO: privat
Det første skrittet mot å lykkes tas i det du nekter å la deg fange av de omstendighetenene du befinner deg i – Mark Cain – FOTO: privat

– Jeg ble også overrasket over hvor “fremtidsrettet” kurset var, og at det nesten ikke var noe fokus på hva vi hadde gjort tidligere. Det var en stor lettelse ettersom jeg satt der med en så stor skyldfølelse for alt jeg hadde gjort feil, og at jeg hadde latt det gå så langt.

Gapet ikke over for mye

– Ikke gap over for mye, og gjør alt på en gang. Du kan ikke trene mer, og spise både sunnere og mindre alt på en gang, forteller Line, som ikke har kuttet ut noe mat, hun spiser bare vanlig og sunn mat.

– Etter to år på kurs, og 50 kilo nedgang, kan jeg trygt si at jeg har fått ett nytt liv, forteller Line, som nå gjerne tar sykkelen i stedet for bilen, og oser av energi.

Hun røper litt av hemmeligheten bak hennes suksess: Hun har endret på litt om gangen, og hun har vært flink til å planlegge.

Og hun har sakte men sikkert gått over til sunnere alternativer og ser på visse matvarer som noe man kan kose seg med en gang i blant, som kake og sjokolade. Hun har også jobbet mye med hvor mye hun spiser.

– Mengden mat jeg spiste var ikke sunn, og ikke måltidsrytmen min heller. Jeg spiste alt for sjeldent og hadde store mengder med mat når jeg først spiste.

Hun har også fått god hjelp til å jobbe med det mentale, og sier det er viktigere med hva som skjer inne i hodet, enn hvilke tall som vises på vekten.

Tenker helt nytt

– Denne gangen tok jeg det mer med ro enn tidligere, og jeg fikk jeg mer troen på at dette kunne jeg klare. Hvis det var noe jeg ikke fikk til, så hadde jeg alt det andre jeg faktisk fikk til. Den måten å tenke på, var helt ny for meg. Dette fikk meg til å få troen på at dette kunne jeg klare! Det å komme på kurs hver uke, og dele med de andre hva jeg fikk til, gjorde at jeg sakte men sikkert fikk den selvtilliten som skulle smitte over på andre ting i livet, forteller Line, som legger til at hun i stor grad merker hvordan riktig kosthold fører til mentalt overskudd.

Det at kostholdet har endret seg, har ført til to store endringer mentalt for Line.

– Jeg har energi nok i hverdagen til å gjøre det jeg har lyst til. Jeg gikk fra å være sofa-mamma, som «kommanderte» familien rundt for å gjøre ting for meg, til å bli den som sykler 9 mil i uka for å komme meg frem og tilbake og tenker ikke på det som trening en gang, får gjort ting hjemme, lager nesten all mat fra bunnen av, har energi til ungene mine og trener fordi jeg synes det er gøy! Hvem hadde trodd det?

Den andre endringen er hvordan Line ser på meg selv og verden rundt seg,

NÅ HAR JEG LYST TIL Å HJELPE ANDRE: Å få en livsgnist man for lengst trodde var tapt og å oppnå en mestring i hverdagen med oppgaver som andre tar for gitt. FOTO: privat
NÅ HAR JEG LYST TIL Å HJELPE ANDRE: Å få en livsgnist man for lengst trodde var tapt og å oppnå en mestring i hverdagen med oppgaver som andre tar for gitt. FOTO: privat

– Det har kanskje mer å gjøre med den støtten jeg har fått gjennom kurset og den prosessen jeg har vært gjennom. Det at jeg har fått mer selvtillit i valgene jeg tar, mer troen på meg selv og troen på at det vil gå bra. Og kanskje det viktigste av alt – jeg har tatt mer ansvar for meg selv! Jeg har sluttet å skylde på alt rundt meg og alt som stritter i mot, og ser heller på hva jeg kan gjøre selv.

Fokus både på det mentale og på vekten

– Det beste resultatet er når man kan se en forskjell på begge plan, både på vekten og i hodet. Altså at livsstilsendringen fører til et sunnere og mer aktivt liv, men også til et liv hvor man er mer tilfreds og er mer fornøyd med seg selv, forteller Line, som har lyktes med nettopp dette.

Line har fremdeles vondt i beina sine, men har fortsatt med de gode vanene i kostholdet sitt. Og nå har maten en helt annen funksjon i livet enn før. Nå trenger hun ikke regulere følelsene med mat.

– Jeg har lyst til å hjelpe andre til å gjøre den samme endringen som jeg har oppnådd! Å få tilbake en livsgnist man for lengst trodde var tapt, og å oppnå en mestring i hverdagen med oppgaver som andre tar for gitt!

Vil hjelpe andre

Jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg hadde på meg olabukse. Mannen min har aldri sett meg i en, og vi har snart vært gift i 8 år. FOTO: privat
Jeg kan faktisk ikke huske sist gang jeg hadde på meg olabukse. Mannen min har aldri sett meg i en, og vi har snart vært gift i 8 år. FOTO: privat

Fordi Line ikke ble kvitte med helseplagene sine sto valget mellom å slutte i jobben eller etter hvert å bli ufør.

– Valget var enkelt! … Så der sto jeg.. tobarnsmor, med mann, oppussingsobjekt av et hus, ingen jobb og ingen nevneverdig utdannelse. Etter fantastisk hjelp fra Nav til å finne ut av veien videre, kom vi frem til en plan. En plan jeg for to år siden ALDRI hadde begitt meg ut på!

Du kan følge Line på Facebook på endeligmeg eller Roede-kursleder Line Steenberg.

Line har valgt å bytte karriere på grunn av smertene i beina, og tar nå opp fag, for å kunne studere til å bli sosionom.

Og Line skal bli Roede-kursleder.

Line starter som kursleder i Drammen nå – i oktober 2020.

Avslutningsvis, forteller Line at hun er glad i lister, og hun har lagd seg en liste for hva hun har oppnådd de siste to årene:

  • Sluttet med blodtrykksmedisiner
  • Kan løpe opp trappa hjemme
  • Bruker sykkel mer enn bil
  • Kan knyte skolisser uten å puste og pese
  • Har mer energi til barna
  • Bedre forbilde for barna (ikke lenger soffa-mamma)
  • Bedre psyke og takler hverdagen bedre
  • Matglede, faktisk blitt glad i å lage mat
  • GÅTT NED 50 KILO

Prøv et Roede-kurs og få nye, sunne vaner som varer

Roede har utviklet skreddersydde produkter og løsninger. Prøv oss i fire uker! I løpet av disse ukene kommer du til å gå ned i vekt, men det er ikke det viktigste! Det viktigste er at du kommer til å få smaken på det gode liv. Du kommer til å hilse på en bedre utgave av deg selv, en som har overskudd og energi.

For å oppnå varig endring og nye vaner som varer, blir de aller fleste lengre hos oss. Derfor har vi et fleksibelt medlemssystem med bindingstid på kun 4 møter. Som medlem får du ukentlig oppfølging av en sertifisert kursleder, og du kan velge mellom digitale kursmøter, en kombinasjon av digitale og fysiske møter eller vårt største produkt som er fysiske gruppemøter.

Powered by Labrador CMS