God og leskende vannmelon

Det er ikke rart at vannmelonen er en klar sommerfavoritt. Med sin crispi, saftige og søte smak er den perfekt når du trenger noe leskende og godt i sommervarmen. 

Publisert Sist oppdatert

Vannmelon kan du spise med god samvittighet. Den inneholder hovedsakelig vann, ja så mye som hele 90 prosent. Den inneholder kun 36 kalorier per 100 gram, og lite naturlig sukker. I tillegg inneholder den blant annet A- og C-vitamin, antioksidanten lykopen og kalium. 

Vannmelon er et veldig smart og sunt snacks-alternativ. Du kan spise mye av det uten at det gir en betydelig kalorimengde, og spiser du mye vannmelon er det større sjanse for at du spiser mindre av andre kaloririke snack-alternativene. 

Tung for sin størrelse

Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika, men i dag importerer vi mesteparten fra Spania. Du finner mange forskjellige størrelser i butikken, og de kan variere fra ca 3-6 kilo. En moden vannmelon skal oppleves tung for sin størrelse. Da er det stor sjanse for at den er både saftig og moden. Mange butikker har ferdig oppskårede alternativer i butikken, i tilfelle du ikke ønsker å kjøpe en hel vannmelon.

Hvorfor har vannmelon ofte en gul flekk på skallet? 

Den gule flekken er på det stedet vannmelonen har ligget på bakken. Jo mer tydelig og gul flekk, jo større sjanse er det at den har modnet lengre i solen, og den kan dermed være litt søtere. Så ønsker du en søt vannmelon, kan du se etter vannmelon med gul flekk.

Vannmelon egner seg godt i sommerlige retter

Vannmelon kan du skjære i båter, tårn eller terninger og jafse i deg helt naturell. Men den egner seg også godt som ingrediens i friske sommersalater, fruktsalater, i fruktbowl, eller som smakstilsetning i isvann. Vannmelon kan også grilles - da blir den ekstra søt, og smaker da ekstra godt med salt topping som oliven, fetaost, chévre og nøtter.

Så pass på å nyte den saftige og gode vannmelonen, nå som den er på sitt beste.

Grillet vannmelon med blåmuggostdressing og ristede pekannøtter

Grillet frukt med syrlig drømmekrem

Vannmelonsalat

Flere sommerlige oppskrifter finner du på Roedekjøkkenet

God sommer!

Powered by Labrador CMS