Smarte valg av årets småis

Ingen sommer uten is!! Velg smart så kan du spise is hver dag!

Publisert Sist oppdatert

De fleste av oss er enige i at is hører sommeren til. Ikke alle iskremer er like kalorivennlige, men det finnes flere gode alternativer som du fint kan unne deg hvis du ønsker å være bevisst på kaloriinntaket ditt gjennom sommeren. Velg smart så kan du spise is hver dag!

Kalorismarte småis

I dag kan du finne flere varianter av saftis og sorbeter, som vil være de smarteste valgene når det gjelder kalorier. Det er også saftiser i isdisken som inneholder naturlige ingredienser av både frukt og bær, som er friske og smarte alternativer. Saft- og sorbet-is har generelt færre kalorier enn fløteis, men det er også noen is som er laget av yoghurt som også inneholder færre kalorier. Størrelsen har selvfølgelig også mye å si på kalorimengden. Velger du blant de minste småisene, er det lettere å ha kontroll på mengden.

Småis i XL-størrelse

Flere av småisene med fløteis og sjokolade er relativt store, noe som har betydning for hvor mange kalorier du får i deg. Noen av de største iskremene kan inneholde like mange kalorier som en hel middag. Så ønsker du å passe vekten kan det være lurt å ta en titt på kaloriinnholdet før du velger hvilken is du går for.

Store kjeksis som Lion Kings Size, Daim Balltopp og Big Deal, samt pinneisen Royal Trippel, gir ca 400 kalorier per is – som tilsvarer en liten middag! Så du kan spare mange kalorier med å velge smart.

 

Visste du at du må gå raskt i ca 1 time for å forbrenne en is på ca 400 kcal?

Visste du at du må gå raskt i minst 1 time for å forbrenne en is på ca 400 kcal?

Tips til smarte valg i isdisken denne våren og sommeren. 

Her finner du et småis fra isdisken som inneholder mellom 60-110 kcal per is:

Fra Hennig Olsen:

Dyreparken-is er søt ferskensorbet på innsiden, frisk eplefruktis på utsiden og med en søt rød hatt- overtrekk med jordbærsmak. Inneholder 63 kcal per is.

Nude Strawberry er fruktis med hele 80% frukt! En 100% naturlig jordbær-fruktis, laget med kun naturlige ingredienser. Inneholder 82 kcal per is.

Nude Exotic Fruits er fruktis med 80% frukt, laget med få og naturlige ingredienser. Inneholder 90 kcal per is.

Friskis er en fruktis med appelsin, jordbær og sjokoladehatt. Inneholder 105 kcal per is.

 

Fra Diplom-is:

Fruitero er en frisk smoothie på pinne med hele 80% frukt og bær, og smak av jordbær og bringebær. Inneholder 69 kcal per is.

Kjempe Yes er en myk saftis av med smak av appelsin og jordbær. Inneholder 86 kcal per is.

Splitt er fløteis med vaniljesmak trukket i frisk saftis med smak av melon. Inneholder 87 kcal per is.

Pæresaftis er saftis med pæresmak og sjokoladetrekk på toppen. Inneholder 88 kcal per is.

Dream Mango & Pasjonsfrukt er yoghurtis med sitron sorbet, dyppet i et friskt trekk av mango og pasjonsfrukt. Inneholder 107 kcal per is.

Så er det bare å nyte is-sesongen, og vil du lage din egen is kan du finne inspirasjon på: Roedekjøkkenet

Powered by Labrador CMS