4 myter om styrketrening

Blir man stor av å løfte tungt? Her går vi gjennom de vanligste mytene innen styrketrening.

Publisert

For å si det viktigste først, å ikke løfte noe eller avstå helt fra styrketrening er lite klokt. Å trene styrke er viktig av flere grunner. Det styrker skjelettet, musklene og leddene og bidrar derved til å forebygge arbeids- og belastningsskader og beinskjørhet. Det styrker hjerte og lunger, gir bedre fordøyelse, balanse, nattesøvn, selvtillit og et bedre forhold til din egen kropp.

Her skal vi slå hull på de vanligste mytene innen styrketrening.

Les også: Så lite styrketrening skal til

Myte 1. Jeg blir stor av å løfte tungt

Man legger ikke på seg masse vekt og masse muskler om man begynner å trene tungt. Frykten for dette er spesielt gjeldende hos kvinner. Men siden kvinner har mye lavere testosteronnivåer i kroppen, er det ikke mulig for dem å bli store muskelbunter. Å kombinere styrke- og kondisjonstrening er det aller beste for en optimal kroppssammensetning.

Muskler er en type vev, mens fett er en annen type vev, og det ene kan ikke bli det andre.

Myte 2. Muskler blir til fett

Nei. Muskler er en type vev, mens fett er en annen type vev, og det ene kan ikke bli det andre. Har du et opphold i treningen vil ikke musklene som ikke blir brukt bli til fett, men de vil krympe. Men mindre muskulatur betyr også lavere forbenning, så hvis du fortsetter å spise som før, vil det ekstra overskuddet lagres som fett.

Myte 3. Kondisjonstrening forbrenner mest fett

Du forbrenner så klart mer energi på en 30 minutters løpetur sammenliknet med en 30 minutters styrkeøkt. Men styrketrening øker mengden energi du forbruker hver dag, selv de dagene du ikke trener styrke. For muskelmassen er aktiv under hvile også. Så jo mer muskelmasse, jo bedre, fordi forbrenningen blir høyere. Det aller beste er en kombinasjon av begge treningsformene.

Styrketrening er viktig i alle aldre

Myte 4. Styrketrening er viktig for å få en flatere mage

Kroppens muskler ligger under fettvevet og blir først synlige når fettvevet reduseres. For å få flatere mage er det viktig å se både på kostholdet og energiforbruket. Sit-ups alene for eksempel vil verken gi 6-pack eller flatere mage.

I Roedes NEDiVEKT-app finner du flere treningsfilmer! Last ned her.

Powered by Labrador CMS