Pris sommeren med deilig rabarbra

Hva er vel mer sommer enn knasende sur og deilig rabarbra duppet i litt sukker! Ja, nå er det tid for å høste den populære og trendye grønnsaken, og sette den på menyen. Den friske og syrlige smaken gjør at den kan brukes til utrolig mye godt på kjøkkenet.

Rabarbrasuppe med lettere is – en tradisjon vi godt kan plukke frem igjen.

Du kan lage mye smakfullt med rabarbra. Den egner seg veldig godt til fyll i kaker og pai, men også til å lage suppe, saft, sorbet, syltetøy og chutney. Eller rett og slett å bare bruke den som smaksetter sammen med isbiter i vannmuggen.

Rik på kostfiber

Rabarbrakompott med friske jordbær, korn og vaniljeyoghurt.

Rabarbra inneholder relativt mye kostfiber som er gunstig for fordøyelsen og gir god metthetsfølelse. Den inneholder også litt C-vitamin, betakaroten, magnesium og kalium. I tillegg har den mye oksalsyre og eplesyre, og jo tykkere og eldre stilkene blir, jo mer oksalsyre inneholder de. Derfor smaker rabarbra aller best i mai-juni. Høst gjerne første runde i mai/juni. Når de første stilkene er skåret ned vil det komme nye friske stilker ganske raskt. På denne måten kan man ha frisk og ny rabarbra gjennom hele sommeren. Husk at hvis du har nyreproblemer skal du være forsiktig med mat med mye oksalsyre, som blant annet rabarbra.

Gjenoppdag rabarbraen

De fleste av oss har et forhold til den syrlige og knasende gode rabarbraen, så hvis du har glemt den litt, er det på tide å gjenoppdage den og gi den en ny sjanse. Husk at hvis du ikke får brukt all rabarbraen med en gang kan den også fryses. Da kan du skjære den opp i passe store biter og fryse den ned i poser.

Surt og søtt

Du kan lage fantastisk mye godt av rabarbra, som fyll til pai og kaker, kalde og varme supper, saft, sorbet, kompott, syltetøy, chutney. Så her er det bare å prøve seg frem og bruke fantasien.

Lag en forfriskende rabarbaralimonade

Har du rabarbra som vokser i hagen? Eller en nabo som har litt å avse? Da kan du prøve deg på denne forfriskende rabarbralimonaden med ingefær. Den passer perfekt i sommervarmen.

La deg også inspirere alle våre oppskrifter med rabarbra.

Nyt sommeren!

Powered by Labrador CMS