Så langt må du gå for å forbrenne…

Er målet med treningen å gå ned noen kilo? Da kan du bli skuffet om du ”bare” trener!

Nylig bidro jeg til en sak i Dagbladet.no med informasjon knyttet til å belyse det at trening alene ikke er nok for å lykkes med en vektreduksjon.

Hvert år i januar fylles likevel treningssentrene opp av nordmenn som håper å bli kvitt noen ekstra kilo. Men dersom du utelater å tenke på kostholdet skal det veldig mye trening til før du lykkes. Det er tre viktige grunner til dette:

Du skal trene mer enn du tror

Du skal trene MYE for å få det nødvendige energiunderskuddet på 500 kcal per dag, som skal til for å gå ned en halvkilo i uken.

Det krever minst en times trening for å forbrenne / kvitte seg med 500 kcal. Det er mye mer realistisk å trene seg til ekstra kaloriforbruk på ca. 200 kcal per dag (ca. en halvtimes trening), og i tillegg redusere inntaket med 300-500 kcal.

Du unner deg mer etter trening

Mange blir mer sultne etter trening, og har i tillegg ”god samvittighet”, og spiser derfor litt ekstra, ofte flere kalorier enn de man har forbrent. Er du ute etter vektreduksjon, går ”vinningen lett opp i spinningen”.

Men hvis viljestyrken likevel skulle svikte deg, vet du egentlig hvor mange kalorier du hiver i deg når du griper til godsakene?

Type snack Så lenge må du GÅ: Så lenge må du JOGGE: Så lenge må du SYKLE:
Muffins (100 g – 390 kcal) 52 min 36 min 1 t 14 min
Doughnut m/melisglasur (253 kcal) 34 min 23 min 48 min
Potetgull, salt (100 g – 555 kcal) 1 t 13 min 50 min 1 t 45 min
Baconpølse med brød, agurkmix, ketchup og rekesalat (685 kcal) 1 t 31 min 1 t 3 min 2 t 5 min
Snickers (75 g – 374 kcal) 49 min 34 min 1 t 11 min
Troika (68 g – 270 kcal) 36 min 24 min 51 min
Rosinbolle (60 g – 214 kcal) 29 min 20 min 40 min

Trening – likevel det viktigste du gjør

Trening er sunt og trening bidrar til en sunn vektreduksjon, og når det kommer til å skulle holde en ny og lavere vekt, viser all forskning at det å ha gode treningsvaner er absolutt helt avgjørende.

 

Les også: Fysisk aktivitet har lite å si for vekta

Du kan faktisk bli mindre aktiv

Forskning antyder også at de som trener, kan kompensere med å være mindre aktive i hverdagen; ved for eksempel å tenke ”jeg trenger ikke gå til butikken når jeg skal på spinning senere i kveld”. Å bli bevisst slike tanker er en viktig del av å lykkes med å trene seg ned i vekt.

Her får du en oversikt over hvor lenge du må gå, jogge eller sykle for å forbrenne kaloriene i noen av våre vanligste usunne snacksprodukter.

Powered by Labrador CMS