Fra stor overvekt til maratonløper

Da Ken-Tore Sjursen (61) fra Bergen ble så stor at han ikke klarte å utføre jobben sin, hadde han neppe trodd at han en vakker dag ville stille til start som maratonløper!

Publisert

Det var først da Ken-Tore så et bilde av seg selv i sykehussengen at han bestemte seg for at nå var det nok.

- Etter lengre tid med problemer med å klare å utføre jobben min som maler, knyte sko og i det hele tatt å føle meg vel, tok jeg tak. Jeg prøvde å slanke meg med lavkarbo, forteller Ken-Tore.

Det gikk imidlertid ikke helt etter planen.

- Jeg havnet på sykehus med betennelse i alt som hadde med galle å gjøre, forteller han.

Tiden var inne for å ta et skikkelig tak.

Han hadde en kollega som skulle starte Roede-oppfølging kun for menn.

- Det syntes jeg var spennende. Jeg hadde tidligere kranglet mye med han om Roede versus lavkarbo, forteller Ken-Tore, og viser til kollega og Roede-veileder Rune Halland.

Allerede på sitt første Roede-møte presenterte Ken-Tore sin store drøm: Å løpe maraton.

Bli medlem du og!

Nytt liv

I dag har han et nytt liv. Nå har Ken-Tore blitt kvitt utfordringene med å knyte sko og gå i trapper. Nå både knyter han sko og løper trapper med stor glede.

- I tillegg har selvfølelsen min bedret seg betydelig, noe som oppleves som svært positivt i møte med mennesker og ved valg av nye klær, forteller han.

Til sammen har Ken-Tore gått ned 25 kilo.

Selv om han beskriver starten på reisen med Roede som litt krevende, er han veldig glad for resultatene.

- I starten var det klart litt vanskelig å ikke kunne spise hva som helst og når som helst. Men det var forholdsvis lett å komme over med god hjelp av Roede-veilederen min og de andre på møtene. Etter hvert som tiden gikk og kiloene forsvant ble det behov for å bytte ut hele garderoben, noe som ikke var helt billig, forteller Ken-Tore.

I det store og det hele opplever han bedre helse og mer overskudd, blodtrykket har gått ned og han snorker mindre.

I tillegg til de gode fysiske resultatene han har oppnådd, trekker han også frem viktigheten av å dele en slik reise med andre.

- Det har vært veldig betydningsfullt å oppleve et samhold med både Roede-veilederen min og de andre Roede-medlemmene på møtene. Vi har gått turer sammen, trent sammen og hatt det mye moro sammen. Det har vært viktig for meg.

Til sammen har Ken-Tore gått ned 25 kilo.

Måtte klare det!

Ken-Tore har oppnådd de gode resultatene gjennom endringer både i kostholdet og aktivitetsvaner.

- Kostholdet mitt er mye bedre. Jeg tenker mer på hva jeg spiser, og ikke minst når. Jeg har et mer variert og velsmakende kosthold, forteller han.

Når det gjelder aktivitetsvaner, begynte Ken-Tore først å gå turer i regi av Rune. Men han hadde jo denne drømmen om å løpe maraton. Den store forandringen kom da han så at Dag Otto Lauritzen skulle løpe Loch Ness Marathon sammen med to YouTubere.

- Da bestemte jeg meg for at det skulle jeg klare bedre enn hva to YouTuberne kunne klare!

Siden da har Ken-Tore deltatt i flere maratonløp. Og planen er å fortsette med dette, i en sunn hverdag i en sunn kropp.

- Om 10 år har jeg gjennomført de 6 store maraton-løpene i verdenen, og reiser rundt som en sprek pensjonist som nyter livet med ett og annet løp, og bestiger noen fjelltopper.

Powered by Labrador CMS