Klarer du å holde på de gode vanene?

Hvordan er det med deg? Har du en plan for hvordan du holder på de gode vanene utover høsten?

I sommer leste jeg en artikkel om at vi nordmenn ikke er så flinke til å holde på gode spisevaner med masse fersk frukt og grønt og lett sommermat når hverdagen melder seg igjen. Vi er visst ganske flinke om sommeren til å benytte oss av alle de friske og fine råvarene, som også er gode og sunne for oss. Så kommer hverdagen, og da er det ikke så lett lenger.

Jeg har tenkt litt på hvorfor. Det er klart, at tidspresset er jo et helt annet når vi ikke har fri, og kjappe middagsløsninger og mat i farta er ofte ikke så sunne som når vi har tid til å planlegge. For tilgangen på de gode, norske råvarene har vi jo langt utover høsten. Bare tenk alt det fristende av frukt og bær, og ikke minst rotgrønnsakene vi kan meske oss med.

Jeg tror kanskje der er en annen årsak også, som vi kanskje ikke tenker over, i alle fall ikke snakker så mye om. Når høstkulda kommer, kan vi kle litt mer på oss. Og da viser ikke de ekstra kiloene så godt, eller? 😉

Og når høstmørket kommer sigende, er det jo utrolig koselig med peis, pledd og litt tyngre høstmat også. Og da er det lett å finne noen flere unnskyldninger for ikke å bevege seg så mye ute – kanskje?

Men, har du en plan, blir alt så mye enklere. For gode vaner trenger en plan.

Klarer du å ta med deg noen av de lette vanene du hadde i ferien, utover høsten også? Fortsette med masse friske grønnsaker  til alle måltider, for eksempel?

Slik klarer du å holde på gode vaner utover høsten:

Jeg har allerede nevnt alle de gode råvarene som vi fortsatt har tilgang på og kan kose oss med. Tenk rent, friskt og ferskt. Utvalget er stort. Tidspresset vil kreve litt mer planlegging, men det er fullt mulig å klare det med litt hjelp og valg av meny. Trenger du deilige oppskrifter på lette, sunne, kjappe og enkle retter – du finner de på greteroede.no.
Og så var det bevegelse. Jeg elsker høsten ute, for da er det så vakkert å gå turer, ikke minst i fjellet. For deg som ikke har naturen rett utenfor stuedøra, er det mulig å planlegge noen fine helger med masse uteaktivitet framover.
Dessuten er treningssentrene skikkelig frampå nå, med nye timeplaner og tilbud og spennende nyheter som gjør det fristende å starte med innetrening også. Og det er samtidig perfekt for deg som ikke er så glad i uteaktiviteter. Kjapt og effektivt. En time, så er det gjort.
Hva med å starte på et Roede Aktiv-kurs? Her kan du lese litt mer om hva det innebærer. Det er et konsept jeg er ordentlig begeistra for. Kurs og trening i ett. Blir det bedre, liksom? Sunn mat og effektiv trening. Det gir ofte en kickstart, og ikke minst mersmak, og det viser seg å være gunstig i forhold til både vektnedgang, og vedlikehold av vekten.
Lag deg et prosjekt. Prosjekter er bra, og kan brukes på mange måter: «Fem kjøttfrie mandager». «Fem supre supper på fem uker». «Wok på fire måter». For ikke å snakke om «Rotgrønnsaker  du ikke har smakt før». Og slik kan en egentlig fortsette. Med fokus på god og sunn mat med ferske råvarer i sesong – for eksempel. Noe å fokusere på, og som skal fullføres. Det er det som er det fine med slike prosjekter.

Du kan fortsatt pøse på med friske grønnsaker. Rotgrønnsakene er fantastiske nå, og perfekt til suppe. Prosjekt: Fem supre supper på fem uker.
De gir deg også et ekstra motiv for å prøve noe nytt, og ikke minst mulighet til å planlegge, og selvfølgelig dele på oppgavene om man har mulighet til det. Og så gir det muligheten til å både holde på, og utvikle de gode vanene videre utover høsten.
Hva tror du?
Denne saken har vært publisert tidligere, men er nå publisert på nytt til glede for nye lesere.
Lykke til!
Klarer du å ta med deg noen av de lette vanene du hadde i ferien, utover høsten også? Fortsette med masse friske grønnsaker  til alle måltider, for eksempel? Slik klarer du å holde på gode vaner utover høsten: Jeg har allerede nevnt alle de gode råvarene som vi fortsatt har tilgang på og kan kose oss med. Tenk rent, friskt og ferskt. Utvalget er stort. Tidspresset vil kreve litt mer planlegging, men det er fullt mulig å klare det med litt hjelp og valg av meny. Trenger du deilige oppskrifter på lette, sunne, kjappe og enkle retter – du finner de på greteroede.no. Og så var det bevegelse. Jeg elsker høsten ute, for da er det så vakkert å gå turer, ikke minst i fjellet. For deg som ikke har naturen rett utenfor stuedøra, er det mulig å planlegge noen fine helger med masse uteaktivitet framover. Dessuten er treningssentrene skikkelig frampå nå, med nye timeplaner og tilbud og spennende nyheter som gjør det fristende å starte med innetrening også. Og det er samtidig perfekt for deg som ikke er så glad i uteaktiviteter. Kjapt og effektivt. En time, så er det gjort. Hva med å starte på et Roede Aktiv-kurs? Her kan du lese litt mer om hva det innebærer. Det er et konsept jeg er ordentlig begeistra for. Kurs og trening i ett. Blir det bedre, liksom? Sunn mat og effektiv trening. Det gir ofte en kickstart, og ikke minst mersmak, og det viser seg å være gunstig i forhold til både vektnedgang, og vedlikehold av vekten. Lag deg et prosjekt. Prosjekter er bra, og kan brukes på mange måter: «Fem kjøttfrie mandager». «Fem supre supper på fem uker». «Wok på fire måter». For ikke å snakke om «Rotgrønnsaker  du ikke har smakt før». Og slik kan en egentlig fortsette. Med fokus på god og sunn mat med ferske råvarer i sesong – for eksempel. Noe å fokusere på, og som skal fullføres. Det er det som er det fine med slike prosjekter. Du kan fortsatt pøse på med friske grønnsaker. Rotgrønnsakene er fantastiske nå, og perfekt til suppe. Prosjekt: Fem supre supper på fem uker. De gir deg også et ekstra motiv for å prøve noe nytt, og ikke minst mulighet til å planlegge, og selvfølgelig dele på oppgavene om man har mulighet til det. Og så gir det muligheten til å både holde på, og utvikle de gode vanene videre utover høsten. Hva tror du? Denne saken har vært publisert tidligere, men er nå publisert på nytt til glede for nye lesere. Lykke til!
Powered by Labrador CMS