Ina-Janines bakst kan hjelpe deg ned i vekt!

Den bestselgende forfatteren bak bloggsuksessen “Mat på bordet” (2008),  Ina-Janine Johnsen, la om livsstilen med Roede. Hun deler hele 30 Roede-favoritter i sin nye bok “Eltefri bakst”.

Teknikken for eltefri baking er like enkel som den er genial. Du rører bare sammen deigen uten å elte, hever, former, etterhever (om du har tid) og steker. Eltefri baking er rett og slett midt i blinken for de med tidsutfordringer, men som likevel har lyst til å bake næringsrik bakst.

Eltefri digg pizzza!

– Tre bøker = ni kilo. Roede var en liten oppvekker og gjorde meg bevisst på hvor mye jeg egentlig spiste. Jeg var ikke ute etter noen diett, men en livsstilsendring, noe jeg fant der, og som jeg fortsatt jobber med, sier Ina-Janine.

I boken, som kan forhåndsbestilles til en god pris av alle Roede-medlemmer her, deler hun 100 oppskrifter på eltefri bakst. Alt fra pizza til boller til pålegg og tips om å bruke opp gammelt brød, har fått plass i boken. Alle oppskriftene passer for Roede-kurs deltakere, om de er merket som favoritt eller ikke.

– Det handler ikke om “ja-mat” og “nei-mat”. Det handler om å ta bevisste valg. Denne boken gjør det både kjapt og enkelt å leve sunt, sier Ina-Janine.

Eltefrie rundstykker

Istedenfor å kjøpe ferdige rundstykker og varme dem opp til frokost, kan du lage eltefrie like fort. Det tar deg 5 minutter å røre deigen sammen om kvelden og 30 minutter neste morgen før de står ferdigstekt på frokostbordet. Rustikke rundstykker eller rundstykker i muffinsbrett går raskest, formede tar litt mer tid, men er litt mer presentable. Begge smaker selvsagt like godt. Les gjerne litt mer om rundstykker i innledningen på side 18. Og husk at du kan bruke hvilken som helst oppskrift i kapittelet hverdagsbrød for å lage dem.

Her er oppskriften på de populære rundstykkene fra boken

Rundstykker fra boken “Eltefri bakst”.

Dette trenger du til 12 rundstykker

400 g sammalt hvetemel, finmalt

175 g hvetemel

25 g hvetekli (kruskakli)

½ ts tørrgjær

1 ts salt

5 dl vann

egg eller melk til pensling

Slik gjør du

Ovnstemperatur: 220 ° C

Bland hvetemel, hvetekli, tørrgjær og salt i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen med lokk eller folie, og la den heve på kjøkkenbenken i 8–20 timer.

Ha deigen over på benken strødd med mel. Brett deigen inn mot midten noen ganger. Dryss om nødvendig med mer mel. Del deigen i 12 emner og trill til rundstykker.

Legg rundstykkene på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk dem til og la dem heve i 10–30 minutter.

Pensle rundstykkene med egg eller melk og dryss med frø om du ønsker.

Sett rundstykkene i varm ovn og stek i 12–15 minutter til de er gylne og gjennomstekt.

Roede’s favoritt tips!

Rundstykker bakt med sammalt mel og ekstra kruskakli er gunstig for kostholdet. Kruskakli består av skallet og kimen som er den mest næringsrike delen av kornet, og inneholder kostfiber, vitaminer og mineralstoffer, som igjen bidrar til gunstig fordøyelse og lengre metthetsfølelse.

Bestill denne uken og få boken før jul!

Eltefri bakst lanseres i januar 2020, men bestiller du nå så får du den før jul! I tillegg får du maks rabatt, fri frakt og blir med i trekningen av spennende premier. Bestill her: https://www.friskforlag.no/roede

Endret livsstil etter tre bøker

I arbeidet med sine tre første bøker merket bloggeren og forfatteren at noe kom snikende. Nemlig kiloene!

Powered by Labrador CMS