Maten som smaker ekstra godt på hytta

Endelig er påsken her med noen etterlengtede fridager og mange gleder seg til lange påskefrokoster og hyggelige middager sammen med venner og familie på hytta. Er du primus motor for planlegging, organisering og handling og tenker med skrekk og gru på denne jobben? Da kan du få noen tips her.

For at du skal få en hyggelig påskeferie og ha den gode feriefølelsen selv om du er vert/vertinne, kan det være smart å gjøre en liten jobb før du drar. Planlegg gjerne måltidene og maten du tenker å servere på forhånd, slik at du slipper å bruke tiden din på dette når er på hytta. Da kan det være smart å lage deg en god handleliste.

Enten du gjør deg ekstra flid med påskefrokosten, middagen eller noe hjemmebakt, så er det lurt å gjøre det til en aktivitet dere gjør i fellesskap. Uansett hvilket måltid som skal tilberedes er det som regel oppgaver til alle. Så deleger oppgavene med stødig hånd, slik at flere hjelper til. Lag gjerne lapper under tallerkenen, så kan de få oppgaven som overraskelse underveis etter middagen er ferdig.

Du kan også be de inviterte til å ta ansvar for å planlegge og handle inn til en middag eller to.

ELTEFRI BAKST: Grove eltefrie rundstykker er superenkle å lage!

Perfekt med eltefritt på hytta

Eltefri bakst er perfekt å lage på hytta. Det er minimalt med forarbeid og utsyr du trenger, deigen koser seg over natta og du nyter det saftigste brødet eller rundstykkene dagen etter. Så får du den deilige duften av nybakt i hytta som gir en ekstra god stemning.

Les også: Eltefri bakst – gjærbakst gjort enkelt, sunt og smakfullt.

Oppskrifter til påske

Har du lyst til å prøve deg på noen nye oppskrifter i påsken? Her finner du noen oppskrifter vi har plukket ut for deg og som smaker ekstra godt på hytta, og som passer enten dere er to eller mange til bords.

Middager:

Desserter og kaker:

Bakst:

PÅSKELAM PÅ MENYEN: Ingen påske uten duften og smaken av lam.

Pålegg til påskefrokosten:

Hvorfor bruke Roede-oppskrifter i påsken

Det er mye matglede i god og sunn mat og hyggelig samvær rundt matbordet. Påsken er en fin anledning å kunne nyte litt lengre måltider sammen, men da kan det være kjekt å vite at bruker du Roede-oppskriftene er det gjort noen smarte valg slik at måltidet blir både lettere og sunnere uten at det går på bekostning av smaken.

Oppskriftene gir god energi som passer perfekt til aktive dager, og de er lette å registrere hvis du bruker Roede-appen. De er generelt enkle å lage og de er laget med glede!

Her finner du flere oppskrifter som passer ekstra godt til PÅSKEN!

Med ønske om en nydelig og smakfull påske!

Powered by Labrador CMS