En kalori er ikke en kalori

Det er lett å bli opptatt av kaloritelling når man skal ned i vekt. Det er jo slik at kaloriinntaket må ned for å oppnå et vekttap, og skal man opprettholde vekttapet, må man venne deg til å spise færre av dem – også i fortsettelsen av vektreduksjonsfasen.

Har du noen gang tenkt på at kvaliteten i hver eneste kalori blir viktigere og viktigeremjo færre kalorier du skal spise totalt?

Maten er vår kilde til næringsstoffer

Egentlig er dette ganske enkelt, men likevel noe vi kanskje ikke tenker så konkret over. Maten er vår kilde til næringsstoffer, og jo mer mat vi spiser og jo flere kalorier vi «tåler», jo lettere er det å sikre seg nok av alle de ulike næringsstoffene maten inneholder.

Jo mindre mat man spiser jo vanskeligere blir det å få i seg alle næringsstoffene som kroppen trenger.

Og motsatt! Jo mindre mat og jo færre kalorier, jo mer krevende er det å få i seg nok av alle de ulike fettstoffene, proteinene, fibrene, vitaminene, antioksidantene og mineralene.

Les også: Vanlig mat duger

Kvaliteten i kaloriene

Dette er grunnen til at vi i Roede opptatt av kvaliteten i kaloriene. Vi liker å tenke at de som går på kurs hos oss, eller som benytter appen, har høye ambisjoner for seg selv. Ikke bare med et ønske om å gå ned i vekt, men også å føle overskudd og god helse. Rett og slett få mer ut av livet.

For å oppnå dette blir kvaliteten i kaloriene man spiser viktig. Når det totale antall kalorier skal ned, blir det viktig at flest mulig av kaloriene man spiser gjør godt for kroppen.

For å få kunnskap og en bevisstgjøring på kvaliteten på kaloriene har Roedes utviklet en “Kostholdsscore”, som er verktøy som gir tilbakemelding på om du spiser mat med godt næringsinnhold. Dette vil kunne hjelpe deg til å få et sunnere totalkosthold som fremmer bedre helse. Vi oppfordrer alle som bruker NEDiVEKT-appen til å følge med på sin daglige kostholdsscore.

Powered by Labrador CMS