Gjør som “slankedronningen”

Det hele startet i 1974, og siden den gang har de aller fleste nordmenn hørt om Grete Roede – forretningskvinnen som var eier og leder av selskapet Grete Roede AS. Selskapet drev kurs for «slankere», noe som ga henne kallenavnet «Norges slankedronning».

Grete Roede hadde selv hatt vektproblemer i flere år, og hadde prøvd alt som fantes av superkurer i ukebladene den gang da; eggekur, ananaskur, kur som inneholdt ½ dl rødvin til hvert måltid osv. Men resultatet var alltid det samme – først gikk hun ned noen kilo, men så gikk hun opp igjen.

Hun var og ble en jo-jo slanker, som resulterte i dårlig selvtillit. En dag kom hun over et amerikansk tidsskrift som presenterte en diett som var utarbeidet på en helseklinikk i New York. Dietten ga gode resultater til tross for at pasienten kunne spise mye. Nå forsto Grete endelig hva hun skulle spise. Litt av alt, men ikke for mye av det meste, og i passelige mengder – med mye matglede. Grete bestemte seg for å lage en norsk variant av denne dietten. Dette var første spire til Roede-metoden.

Grete Roede 1939 – 2019

Savnet støtte fra andre

Selv om Grete hadde funnet ut hva hun kunne spise, savnet hun støtte fra andre – så hun ikke følte seg så alene. Hun tenkte det måtte være lettere å lykkes med flere i samme båt.

Etter press fra hennes venner, ringte hun Aftenposten. Målet var å få inn en annonse i avisen for å samle flere folk i samme situasjon. Dette resulterte bare i 2-3 telefoner, og Grete var egentlig ganske lettet. Men på grunn av en feil i annonsen insisterte avisen på å legge ut annonsen en gang til. Dette resulterte i langt flere telefoner, og mange dukket opp på sitt første Roede-kurs like etter.

Det tok det ikke lange tiden før Grete måtte ansette flere kursledere, ettersom flere og flere kvinner lyktes med å gå ned 8-12 kg på 8 uker. Og nå, nesten 50 år senere, har det vært hundrevis at kursledere i Roede-systemet, som tilsammen har hjulpet mange hundre tusen kvinner og menn ned i vekt.

Nye Roede: Line Kallerud, produktsjef digitale kurs og ernæringsrådgiver & Henning Holm, adm dir.

I dag vet vi at viktige suksessfaktorer for å lykkes med å gå ned i vekt er å spise sunt og variert i passelige mengder – og helst med støtte fra andre. Akkurat slik Grete gjorde. I Roede i dag er det også større fokus på fysisk aktivitet, samt motivasjon og mestring som også er viktige suksessfaktorer.

Gått av moten

Selv om mye – kanskje det aller meste, har gått av moten siden 1974, er det fortsatt de samme anbefalingene som råder når det gjelder å gå ned i vekt og endre livsstil.

Nå kan du også lykkes, akkurat som Grete gjorde på 70-tallet, ved å lære deg å ta de sunne valgene med glede, spise i passelige mengder og få sunne vaner som varer – gjerne med støtte fra andre.

Opplegget til Grete resulterer i en gradvis vektreduksjon, men forskning har de siste årene vist at man kan oppnå like gode resultater ved å gå raskt ned i vekt i starten, for så gradvis å øke energiinntaket. Vi kaller de ulike fremgangsmåtene for Roede Balansert og Roede Kickstart. På Roede Kickstart har man et høyere energiunderskudd til å begynne med sammenliknet Roede Balansert.

På alle kurs får du en kursleder som støtter deg helt til du er i mål.

Roede-metoden er en helhetlig metode som legger vekt på sammenhengen mellom kosthold, aktivitet, motivasjon og, ikke minst, støtte og oppfølging. Hos oss kan du gå på kurs og få god hjelp og støtte under din livsstilsendring. Du trenger ikke bare ha vektreduksjon som mål for å gå på Roede-kurs. Mange Roede-medlemmer har andre mål som å få en bedre livsstil, få bedre helse, forebygge/behandle sykdom (som diabetes type 2, stoffskiftesykdom eller mage/tarmproblematikk), eller bare lære seg å leve på en mer bærekraftig måte.

Roede har kursledere over store deler av landet. Det er alltid lettere å lykkes med andres hjelp!

Powered by Labrador CMS