Knekkebrødkuren – det du trenger å vite

Knekkebrødkuren, eller knekkebrøddietten, er i utgangspunktet en diett som overvektige pasienter gjennomfører før en fedmeoperasjon. Men metoden har blitt populær også for de som ønsker å gå ned i vekt uten fedmeoperasjon.

Forklaringen til dette kan være at det er mer og mer forskning som tyder på at det å gå raskt og mye ned i vekt de første månedene av en livsstilsendringsprosess, kan ha like gode – og kanskje til og med bedre langtidsresultater enn de som har en mer gradvis vektreduksjon.

Knekkebrødkuren er egentlig ikke noe annet enn en lavkaloridiett der man har et daglig matinntak på omkring 1000 kcal. Roedes variant av knekkebrødkuren har fått navnet Kickstart og er en meny sammensatt av smakfulle og næringsrike matvarer i mengder som gjør det enkelt å holde seg innenfor 1000 kcal.

Hva er knekkebrødkuren?

Les mer om Roedes Kickstart-meny på 1000 kcal

Slik fungerer det

Knekkebrødkuren handler ikke bare om å spise knekkebrød. Det er å innta lite energi som er hovedpoenget her, og for mange er enklere å klare dette hvis man spiser knekkebrød – med magert pålegg, til flere av dagens måltider. Det er enkelt å forholde seg til et gitt antall knekkebrød per dag, og velger du de grove variantene metter de godt.

Men det ikke være knekkebrød. Man kan spise godt med grønnsaker, samt frukt og bær – i tillegg til annen sunn mat, som fisk, kylling, magre meieriprodukter og fiber. Bare i en del mindre mengder enn man ellers er vant med.

DAGSMENY: Dette er et eksempel på hvordan en dag med Roede Kickstart kan se ut. Altså 1000 sunne kcal.

Det er viktig å presisere at dette ikke er snakk om en lavkarbokur, men lavkalori. Det er en del karbohydrater i knekkebrøkuren, og en nokså høy andel protein.

På Roede-kurs anbefaler vi de som følger Kickstart å ikke holde på i mer enn tre måneder. Da bør man begynne å øke matinntaket, for å unngå næringsstoffmangel. I tillegg er  det anbefalt å ta en multivitamintablett.

Les også: Hva er Roede kickstart

Resultatene en kan forvente seg

Med knekkebrødkuren kan man oppleve å gå ned 10-12 kilo på 12 uker.

NB: Kuren er først og fremst tiltenkt personer som har fedme, altså BMI over 30. Men den kan også brukes av personer med lavere BMI, men da bør kuren kun følges i noen få uker. Bruk vår BMI kalkulator for å teste din BMI.

Mange kan oppleve å bli veldig sultne, i alle fall i starten. De verste «bivirkningene», som sult, svimmelhet, hodepine osv. vil gå over, og kroppen vil etter hvert venne seg mer og mer til det lave energiinntaket. Blir man sulten mellom måltidene, kan man fylle på med grønnsaker, vann og mineralvann.

HJEMMELAGET: Knasende godt hjemmelaget knekkebrød med linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner.

Veldig mange forteller at de opplever både bedre humør og økt overskudd etter hvert som vekten går ned – til tross for det lave energiinntaket. Det gir en boost, en kickstart rett og slett.

Les også: Slik taklet vi 1000 kcal

Oppskrift på hjemmelagde, næringsrike og smakfulle knekkebrød

Har du lyst til å prøve noen deilige knekkebrød-oppskrifter som denne hjemmelagde oppskriften? På Roede-kjøkkenet finner du mange smakfulle knekkebrød-oppskrifter og måltider som er verdt å prøve ut.

Prøv et Roede-kurs og få nye, sunne vaner som varer

Roede har skreddersydde produkter og løsninger, og vi har et fleksibelt medlemssystem med bindingstid på kun 4 møter.  I løpet av disse ukene kommer du til å gå ned i vekt, men det er ikke det viktigste! Det viktigste er at du kommer til å få smaken på det gode liv. Du kommer til å hilse på en bedre utgave av deg selv, en som har overskudd og energi.

For å oppnå varig endring og nye vaner som varer, blir de aller fleste lengre hos oss. Som medlem får du ukentlig oppfølging av en sertifisert kursleder, og du kan velge mellom digitale kursmøter, en kombinasjon av digitale og fysiske møter eller vårt største produkt som er fysiske gruppemøter.

Powered by Labrador CMS