Den norske jordbærsesongen er i gang

Nå er den norske jordbærsesongen i gang og det er bare å nyte den korte sesongen så godt det lar seg gjøre. For norske jordbær hører absolutt sommeren til!

Publisert Sist oppdatert

Vi spiser ca 4 kg jordbær per person i løpet av året og det meste spises da i løpet av sommeren. Det finnes mange sorter på markedet men Korona utpeker seg som den mest populære. Korona er spesielt søte og saftige, de er gjennomgående røde og har en nydelig aromatisk lukt.

Jordbær har et høyt innhold av vitamin C med 69 mg per 100 gram og er rik på kostfiber med 2 gram per 100 gram. Bær har generelt et lavt innhold av energi og jordbær har bare 34 kalorier per 100 gram. I tillegg er det også en kilde til folat og plantestoffene anticyaniner og flavonoler.

Så la gjerne jordbær inngå i 5 om dagen!

Jordbærbruschetta

Det er superdigg å spise jordbær rett fra kurven, eller på den klassiske måten med fløte eller is. Andre smakfulle og litt lettere alternativer er vaniljekesam eller vaniljeyoghurt. Den søte og syrlige jordbærsmaken passer også veldig godt til friske salater, mellommåltider med litt korn og yoghurt, i smoothier, i muffins, i pai, som bruschetta og i salsa.

Friske jordbær smaker også utrolig godt sammen grillmat og andre middagretter.  Ja, friske jordbær kan brukes til det meste, så her er det bare å bruke fantasien!

Og vil du ta vare på den gode norske jordbærsmaken kan du fryse ned jordbær i mindre porsjoner og bruke til smoothie eller som syltetøy utover høsten og vinteren. Du kan også lage syltetøy og fryse ned – deilig å servere på brødksiven eller vaflene på litt kaldere høstdager.

Rabarbrakompott med friske jordbær, korn og vaniljeyoghurt
Brød med kesam og jordbær
Skinkepai med jordbær
Jordbærsalsa

Oppskrifter fra Roedekjøkkenet

Her er det bare å være kreativ, smaken av friske jordbær slår aldri feil uansett.

Her finner du noen tips og ideer fra Roede-kjøkkenet:

Jordbærsmoothie

Rabarbrakompott med friske jordbær, yoghurt og korn

Brød med kesam og jordbær

Skinkepai med jordbær

Jordbærsalsa

 

Kilde:frukt.no

Powered by Labrador CMS