Julebakst med gode minner

God og smakfull bakst hører julen til og er med på å skape god julestemning i heimen. Hva du baker er ofte forbundet med hva du tradisjonelt har laget tidligere og hvilke julekaker du selv vokste opp med, noe som skaper gode minner og som er viktig å ta vare på.

JULETRADISJONER: Å bake Verdens beste pepperkaker hører med til vår juletradisjon!
JULETRADISJONER: Å bake Verdens beste pepperkaker hører med til vår juletradisjon!

Selv har jeg mine favoritter, blant annet en svensk pepperkakeoppskrift, som min mor alltid har bakt og som jeg baker sammen med mine barn. Verdens beste pepperkaker etter vår mening! Mens mannen min leter fram sin mors gamle rullekakeoppskrift som han må lage, for det blir ikke skikkelig jul uten. Vi steker også krumkaker, brune pinner og biscotti proppet med nøtter og tørket frukt. For oss handler det om juletradisjoner, glede, kos og gode minner over å bake de samme kakene.

Jeg husker godt at min kjære mormor bakte både skjenning, potetkaker og lefser til jul og kan minnes duften og førjuls-stemningen på kjøkkenet hennes. Min mor baker også mye takkemat. Og nå har jeg funnet frem takka mi og koser meg glugg når jeg baker og steker mine lefser til jul.

JULETRADISJON: Ta vare på dine juletradisjoner!
JULETRADISJON: Ta vare på dine juletradisjoner!

Ta vare på matgleden og tradisjonene i julen!

Har du noen julekakefavoritter – er tiden inne for å fylle boksene med dine favoritter. Ønsker du derimot å prøve deg på noen andre julekaker, finner du flere oppskrifter på Roedekjøkkenet.

Her er våre julefavoritter fra Roedekjøkkenet:

Roedes Julefavoritter

Småkaker og formkaker:

Julemarengs

Myke havrekjeks med tørket frukt

Krydderkake

Pepperkaker

Banankake med valnøtter og fiken

Krumkaker

Kanelmuffins

Søt gjærbakst:

Eltefritt vørterbrød

Lussekatter

Julekake

Søt gjærbakst

Flere juleoppskrifter finner du på: Roedekjøkkenet

Ønsker deg en god og bakeglad førjulstid!

Hilsen Unni

Powered by Labrador CMS