Pizza på grillen

I takt med varmere sommertemperatur og lysere kvelder er det mange som trekker ut og tilbereder måltidene ute på grillen. Pizza er kanskje ikke det første du tenker på når du skal grille, men flere og flere har fått øynene opp for denne type pizzasteking. Det krever litt ekstra for å lage pizza på grillen, men med det riktige utstyret og litt øving lar det seg fint gjennomføre.  Smaksopplevelsen er det i allefall verdt å vente på.

Pizza med mozzarella og pesto.

Hvordan lage deilig, italiensk pizza på grillen?

Du trenger en grill med logg som holder høy temperatur og en pizzastein. Det kan også være lurt å ha en pizzaspade og grillhansker. Pizzasteinen gjør at bunnen blir ekstra sprø, mens lokket holder varmen inne slik at osten gratineres.

Pizza med spekeskinke og avokado.

For å få til sprø bunn er det viktig at pizzasteinen holder høy temperatur før deigen blir lagt på, omtrent 250-300 grader. Hvor lang tid det tar før steinen er varm nok varierer fra grill til grill, men alt fra 10 minutter og oppover. Steinen er varm nok når et par dråper vann fordamper med en gang.

Hjemmelaget pizzabunn

Velg smart – og nyt, håper det smaker!

Lag pizzadeig som vanlig. Prøv gjerne vår hjemmelagde grove pizzabunn, som har litt mer fiber. Det kan være lurt å bare ha på tomatsaus og ost før den stekes. Så kan du heller legge på annet fyll etterpå, som for eksempel pesto og mozzarella eller spekeskinke og avokado.

Osten blir ikke like gratinert som når den stekes i ovn, men når deigen er blitt gyllen og osten smeltet er den ferdig. Ta ut den ferdigstekte pizzaen og fordel resten av toppingen over.

Her finner du flere smakfulle pizzaoppskrifter du kan steke på grillen i sommer

En matglad og smakfull sommer ønskes dere!

Powered by Labrador CMS