Spre litt lys og glede på Luciadagen

”Svart senker natten seg, i stall og stue. Solen har gått sin vei. Skyggene truer. Inn i vårt mørke hus, stiger med tente lys. Santa Lucia! Santa Lucia”. Sangen, barn med lys på hodet og i hendene og lange hvite kapper, sammen med duften og smaken av nybakte lussekatter er det vi ofte forbinder med Lucia

Selv om vi kanskje ikke kjenner så godt til Lucia, er det likevel sikkert at vi kan ordene til Luciasangen og vet at 13. desember er dagen for gode og faste tradisjoner. Få ting er vel like stemningsfylt som et Luciatog gjennom et eldrehjems mørke ganger, i barnehagen eller på barnas egne skoler. Og få ting er like godt som å være omgitt av julestemning, med et smilende barn som stolt har lys på hodet, et gammelt hjerte med en lussekatt i hånden og Luciasangen er på alles lepper.

Omtanke, håp og glede

Julen handler ikke om å få store flotte pakker, men om å være gode mot hverandre, spre glede og hjelpe de som har behov for det. Med det i tankene så er vår gave til deg i dag er et dikt av Jarle Waldemar som handler om å spre litt glede:

Spre litt glede, spre litt liv
Du kan være positiv
Du kan smitte noen der du går
Spre litt glede, spre litt liv
Du kan være positiv
Det betyr langt mer enn du forstår
Et lite smil betyr så mye
Vi kan være positive
Noen trenger dine varme ord
Vi kan gjøre mye der vi bor

Spre litt lys og glede og inviter på deilige lussekatter!
Spre litt lys og glede og inviter på deilige lussekatter!

– Jarle Waldemar –

Sunnere lussekatter

Ønsker du at Luciadagen skal markeres med deilige, nystekte lussekatter? Har du fortsatt litt tid til overs og ønsker å bake noen lussekatter – så finner du oppskrift på saftige og sunne lussekatter her:

Litt sunnere lussekatter fra Roedekjøkkenet

Spis av hjertens lyst ♥

Vi ønsker dere alle en riktig fin førjulstid!

Powered by Labrador CMS