Overbevist om at Roede-kostholdet hjalp henne med å bli gravid

At man gjennom kosthold og trening kan forbedre helsa såpass mye at man kan bli gravid, sier litt, sier Kjersti Aasland.

Publisert Sist oppdatert

Etter tre forsøk på fertilitetsklinikk og to eggdonasjonsforsøk, klarte endelig Kjersti Aasland (33) å bli gravid. Og det er mye takket være at hun fikk kontroll på både kosthold og trening gjennom Roede-appen, ifølge hennes selv.

- Men så handler det ikke bare om vektreduksjon. Det handler om å få bedre helse, få det bedre med seg selv, forbedre vanene sine - ja, så langt at man faktisk kan bli gravid!

Kjersti ønsket å begynne på Roede-kurs da hun var 18 år, men som student hadde hun ikke råd. Etter videregående skole var hun blitt veldig overvektig fordi hun gikk på mye hormoner, blant annet på grunn av tilstanden endometriose (en tilstand hvor vev som ligner livmorslimhinnen, vokser utenfor livmorhulen). I tillegg begynte en i familien til Kjersti på blodtrykksmedisiner da han var 18 år. Det ville hun ikke selv begynne med.

Men da hun ikke hadde råd til å gå på kurs, lærte hun seg å telle kalorier på egenhånd. Dette fikk hun hjelp til av en som hadde kjennskap til Roede-opplegget, og NEDiVEKT-appen. På denne måten klarte Kjersti å gå ned til sammen 36 kilo.

- Jeg gikk med Roede i "baklomma" hele tiden. Som 21-åring ble jeg gravid. Men jeg mistet dette barnet, forteller Kjersti.

Medfødt genfeil

Kjersti er nemlig født med en genfeil som gjør at hun kommer i overgangsalderen tidlig. Hun mistet barnet på grunn av påbegynnende overgangsalder, og som 23-åring var hun i overgangsalderen.

Drømmen til Kjersti om å bli gravid, ble hardt utfordret.

Kjersti fortsatte å ha Roede i "baklomma", ble gravid igjen, men mistet nok en gang.

Som 25-åring fikk hun tre forsøk hos Fertilitetsklinikken. Men dette gikk heller ikke. Da fikk hun beskjed om at hun ikke hadde flere forsøk, og hvis hun ønsket flere forsøk måtte hun søke Danmark eller St. Petersburg hvor de har eggdonasjon.

En sammenmheng?

Samtidig som Kjersti skulle få eggdonasjon, bestemte hun seg for å gå løs på tre forskjellige metoder når det gjaldt vekt, aktivitet og livsstil. Hun tenkte at det kanskje var en sammenheng her, som gjorde det vanskeligere for henne å bli gravid.

Før første forsøk, hadde Kjersti bare holdt vekten, hun spiste sunt, men hadde litt høy BMI på dette tidspunktet. Forsøket gikk ikke. Ved andre førsøk hadde Kjersti en lavere vekt, og lavere fettprosent og trente mye styrke. Det andre forsøket var også mislykket.

Kjerstis tredje metode for å gjøre det lettere å bli gravid var å stresse ned, ha et kontrollert kosthold, og ikke så mye trening, men mer fokus på hverdagsaktivitet. Hun hadde full kontroll på alt som gikk inn og ut gjennom Roedes NEDiVEKT-app. Kjersti la på seg tre kilo like før hennes tredje og siste eggdonorførsøk. Det ble imidlertid ikke noe av dette forsøket.

Kjersti mener alt henger sammen med alt, og at det er mange faktorer som kan ødelegge for det å bli gravid.
Kjersti mener alt henger sammen med alt, og at det er mange faktorer som kan ødelegge for det å bli gravid.

Gravid!

- Plutselig var jeg blitt gravid selv!

Kjersti mener alt henger sammen med alt, og at det er mange faktorer som kan ødelegge for å bli gravid.

- Jeg har jobbet med alt i appen, og sørget for at kroppen får alt den trenger. Man skal ikke bare tenke kalorier, men også kvalitet og kvantitet på maten - og på treningen. Man må se på det helhetlige. Det handler også om motivasjon og mestring.

Kjersti har selv jobbet i treningsbransjen i hele 15 år, og etter å ha oppdaget denne sammenhengen at alt henger sammen, bestemte hun seg for å bli kursveileder i Roede.

Se Kjersti sin kursveileder-side her!

- Jeg har alltid vært opptatt av helse og livsstil, og brenner spesielt for å hjelpe unge kvinner med hormonelle utfordringer som PCOS og endometriose. Det kan være utfordrende for dem å bli gravid, men kosthold og aktivitet har mye å si.

- At man gjennom kosthold og trening kan forbedre helsa såpass mye at man kan bli gravid, sier litt, avslutter Kjersti.

Bli medlem du og!

Powered by Labrador CMS