Er du ærlig med deg selv?

Studier viser at vi alle har en tendens til å lure oss selv, og dette gjelder særlig når vi skal registrere det vi spiser. Vi har en tendens til å underrapportere eller lure oss selv med omkring 20 % av det vi inntar. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men det kan faktisk utgjøre en stor forskjell på resultatet du kan oppnå dersom målet er en vektreduksjon.

Mat

Det var jo bare en liten sjokoladebit, eller en liten bit kake.

Og ikke bare underrapporteres det totale matinntaket. Generelt ser man at det er en sterkere tendens til å underrapportere usunne matvarer og overrapportere sunne. Underrapportering av usunn mat handler ofte om ubevisst spising. Vi spiser litt her, og vi spiser litt der, og så  glemmer vi hva vi har spist – og reflekterer ikke over mengdene.

Men så har man også de som ”skjuler” for seg selv at de for eksempel har spist en sjokolade, som gjerne har med samvittigheten å gjøre. Hvis man ”glemmer” å registrere det, teller det liksom ikke.

Her vil nok mange møte seg selv i døra, og stå tilrette for selvbedraget.

Trening

Og motsatt, har vi en tendens til å overrapportere trening. Det gjelder både hvor ofte man trener, hva man trener og hvor hardt man tar i under treningen. Dersom vi yttrykker at vi er aktive og trener mye, da med to spinningøkter i uka. Men så blir bilen ellers brukt fra dør til dør, og det viser seg at hverdagsaktiviteten er heller lav. Dette avdekker vi sjelden på egenhånd om vi ikke tar tak i dette, og lar f.eks en pulsklokke med aktivitetsmåler avsløre hvor aktive vi faktisk er!

Det er like avgjørende å holde vedlike de daglige aktive sysslene som husarbeid, henting på skole/barnehage, gåtur til butikken eller naboen, transport til jobb, som å huske 1-3 treningsøkter. Om ikke hverdagen er aktiv, så kan små treningsøkter ofte ikke være tilstrekkelig for å holde vekten eller ivareta egen fysisk form.

Da får man sannheten svart på hvitt!

Du lurer kun deg selv

Et viktig råd til deg er å komme i gang med en registrering – både når det gjelder kosthold og fysisk aktivitet. Du lurer ingen andre enn deg selv og ødelegger ikke for noen andres resultater enn dine egne. 

Det er en fin øvelse å registrere i appen

En sunn livsstil handler om å bygge gode vaner. Men skal du få til dette, må du starte med å være ærlig med deg selv. Blir du Roede-medlem får du den informasjonen du trenger.

Dette får du i appen:

  • Vektregistrering
  • Tilpasset måltidsplan
  • Daglig kostholdsscore
  • Strekkode scanner for matvarer
  • Treningsøkter for økt forbrenning
  • Registrering av aktivitet og trening
  • Enkel matlogg som gir deg kontroll
  • Over 1500 oppskrifter med næringsberegning

Ønsker du i tillegg personlig oppfølging, anbefaler vi et Roede-medlemskap 

Powered by Labrador CMS