Bli med på styrkedugnaden du også!
Visste du at det i uke 44 er satt i gang en bred dugnad for å øke oppmerksomheten rundt betydningen av styrketrening – og inspirere hver enkelt til å trene mer regelmessig?
Styrkeuka er først og fremst rettet mot aktører som tilbyr tjenester, produkter eller annet relevant, men vi kan like gjerne ta i et tak alle sammen. Bli med på styrkeuka du også! #hverdagssterk
Bli med på live styrketrening med Roede hver torsdag klokken 18:00 på Facebook!
Dette er trening for ALLE, og noe du enkelt kan gjøre hjemme i din egen stue!
Mange gevinster
Vi leser ofte at det er viktig å trene styrke når man skal ned i vekt, fordi det bidrar til å bevare muskelmassen – og dermed holdes forbrenningen oppe. Det er en viktig grunn, men det er langt fra den viktigste grunnen til å inkludere styrketrening som en del av din ukentlige treningsplan.
En sterk kropp gir også bedre selvtillit og et bedre forhold til din egen kropp. Du blir psykisk mer robust, noe som kan komme godt med når du jobber med endring av levevaner.
Styrketrening har nemlig mange positive helseeffekter, både fysiske og psykiske. I tillegg til å styrke musklene, styrker du både skjelett og ledd, du reduserer risiko for beinskjørhet og du bedrer balansen, ved å trene styrketrening. Og selv om du ikke blir like andpusten når du trener styrke som når du løper, bidrar styrketrening til økt hjerte- og lungekapasitet, og med det en redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Som all annen trening, bidrar styrketrening til bedre søvn og en mer velfungerende mage.
Les også: Styrkeøvelser på gåturen
Hva motiverer deg?
Gevinstene ved styrketrening er så mange at om du tar de ordentlig innover deg vil det gi deg mer enn nok motivasjon til å sette i gang. Men husk at vi mennesker motiveres forskjellig. Mens noen lar seg motivere av fremtidige gevinster, lar andre seg motivere av noe de vil vekk i fra. Finn ut hva du motiveres av.
Les også: Derfor er styrketrening en god investering.
Slik kommer du i gang
Når du har funnet din motivasjon til å trene, er neste skritt å lage deg en konkret plan for å komme i gang. Her er noen konkrete tips:
- Inngå en avtale med deg selv, og sett deg et mål.
- Få hjelp av en annen. Tren med en venn eller invester i en PT.
- Få hjelp til å få satt opp et treningsprogram og følg det. Det gir både fokus og motivasjon.
- Forbered deg på utfordringer. Det er ikke like gøy å trene hver dag. På dager hvor det er tungt å komme i gang, tenk på den gode følelsen du sitter igjen med etter en treningsøkt.
- Planlegg øktene, og sett av tid i kalenderen. Da er det lettere å gjennomføre dem.
- Du må ikke trene en hel time for at det skal kvalifisere som trening. En treningsøkt på 30 minutter kan være vel så bra.
- Ikke sett deg for store mål. Husk at den beste treningen tross alt er den du gjennomfører!
Senk terskelen. Ikke kompliser. Styrketrening er for alle, og gir god gevinst innen helse og funksjon.
Les også: Slik blir du hverdagssterk.
Styrkeuka 2022 – oppmerksomhet om styrketrening i uke 44
Styrkeuka 2022 er viktig for å vise at styrketrening kan være lavterskel og overkommelig for alle som ønsker å sette i gang. Emneknaggen #hverdagssterk blir en felles konseptuell overbygging for Styrkeuka. Knaggen skal knyttes til lavterskelaktivitet og de psykiske og fysiske gevinstene. #hverdagssterk skal fokusere på helse og funksjon, og hvordan man kan utføre styrketrening på en enkel måte på ulike arenaer. Her er det ikke skjønnhet og utseende som gjelder.
Vi håper alle våre medlemmer og lesere legger ut motiverende og inspirerende styrketreningsbilder med ovennevnte hashtag denne uken!
Du kan lese mer om Styrkeuka her
Det er aldri for sent – eller for tidlig – å begynne. Du kan til og med gjøre det hjemme.
Vi heier på deg!