Kom i gang med ærlighetsuken!

Første uken i januar er det mange som skal begynne å endre på sine vaner og uvaner, og komme i gang med sine nyttårsforsett. Andre er allerede i gang med en endringsprosess, men har kanskje tatt seg litt fri i julen.

Enten du skal i gang med en endring eller allerede er i gang, er det viktig å kjenne til – og være klar over sitt utgangspunkt. Et godt råd er dermed å gjennomføre en ærlighetsuke.

Hvorfor skal du gjøre dette?

Hva er egentlig poenget med å gjøre en ærlighetsuke? Jo, for jo bedre du kjenner dine egne vaner og uvaner, jo lettere er det å vite hvilke endringer det er mest hensiktsmessig å gå i gang med. Vi kan lære mye av å ta et lite tilbakeblikk!

Derfor anbefaler vi å bruke denne første uken av det nye året til å kartlegge kostholdet og treningsvanene slik de er i dag. Du skal med andre ord fortsette å spise slik du pleier i enda en uke, og fortsette med samme aktivitetsvaner. Still deg spørsmål som: Hva gjorde jeg de siste månedene av fjoråret? Hvilke vaner har jeg tillagt meg? Hvilke valg tok jeg?

Dette kan selvsagt høres krevende ut om man er ivrig og vil komme i gang med prosessen, og se resultater og bli motivert av dette. Men med litt tålmodighet nå, blir man belønnet i andre enden.

Vi anbefaler å bruke den første uken av det nye året til å kartlegge kostholdet og treningsvanene slik de er i dag.

Husk, jo mer ærlig du er med deg selv, jo bedre utgangspunkt har du for å lykkes med prosessen din!

Les også: Bedre å sette seg mål enn nyttårsforsett

Kan gi mange svar

En ærlighetsuke kan gi mange svar: Spiser du usunt eller spiser du sunt, men bare for mye? Spiser du for få måltider og ender opp med å spise for mye mellom måltidene, eller er det snacks, godteri eller vin som velter lasset? Jo mer ærlig du er med deg selv denne uken, og jo mer nøyaktig du registrerer det du spiser, jo bedre utgangspunkt har du for å lykkes med å nå målet ditt. Da vet du konkret hva du må jobbe med for å lykkes.

Ærlighetsuken vil også gi svar på hva ditt daglige energiinntak er i dag. Dette er nyttig kunnskap når du snart skal begynne å passe på energiunderskudd.

Slik gjør du det

  • Kom i gang med registrering av kosthold og trening i NEDiVEKT-appen til Roede.
  • Deaktiver måltidsplanen i appen.
  • Se bort fra det anbefalte energiinntaket som kommer opp i appen.
  • Husk at du må registrere alt du spiser og drikker, også det du inntar mellom måltidene.
  • Registrer helst hele uken, men minst to hverdager og en helgedag.
  • Registrer alt av fysisk aktivitet.

Visste du at undersøkelser viser at vi underestimerer det vi spiser med nesten 50 %, og overestimerer det vi trener med nesten like mye?

Powered by Labrador CMS