Kristines styrkeprogram #3

Er det ikke gøy å variere hvilke styrkeøvelser man bruker? Det er fort gjort at man trener det samme uke etter uke, men med en gang man gir seg selv litt variasjon vil jeg tro du kjenner at motivasjonen øker. Nå skal du få enda flere øvelser å variere i – HURRA! For i dag skal jeg dele 3. bolk med deg.

STYRKEBOLK #3

Denne bolken er den tøffeste – du vil få ekstra høy puls og kjenne at hjertet hamrer litt ekstra. Du vil også forbrenne litt mer og sannsynligvis kjenne svetten renne litt på ryggen.

Mini-sirkeltrening – 3 øvelser – 15-20 min

Du gjør disse øvelsene fortløpende, før du etter en veldig liten pause (max 2 min) starter på ny runde i samme bolk. Totalt skal du ta 3 runder pr bolk. Jeg kommer ikke til å forklare hvordan øvelsene skal utføres, da dette er mye enklere å se på video på YouTtube. Jeg legger ved linker til utføring av øvelsene.

Enkel og effektiv øvelse. Her får du opp pulsen og kommer til å må hente deg litt inn igjen etterpå. Som det blir sagt i videoen er det frivillig om man vil hoppe eller ei. Jeg kjører 10 rep med hopp. Hvor mange med hopp kan du klare?

SIDEPLANKE – kjerne/side + lår/side

Sideplanke er en fin måte å styrke kjernemuskulaturen på. Har du aldri forsøkt deg på denne tidligere kan det være lurt å sette kneet i gulvet. Men det er viktig at du presser hoften din opp mot taket. Hvis du syns øvelsen er lett kan du forsøke å stille deg på tærne. Mestrer du det også, kan du gjøre som karen i videoen – heve senke beinet. Klarer du å stå 30 sek pr side? Eller kanskje du klarer 8 rep pr fot?

MARKLØFT – Bakside lår + korsrygg

Markløft er en svært teknisk krevende øvelse. Be gjerne en PT eller instruktør veilede deg første gang du tar øvelsen. Videoen over er enkelt og greit forklart, selv om du er sterk i nedre del av rygg og bakside lår, vil jeg IKKE at du tar på for mye motstand dersom du ikke er trygg på øvelsen. Øv deg gjerne flere ganger med lite motstand, før du forsøker med vektstang eller en kettlebell. Jeg tar 8 rep (med tung motstand), kjører du lett på denne kan du fint ta 12 rep. Ha fokus på teknikk – IKKE motstand.

Nå har du hele 9 øvelser å velge i. Som du ser er det noen av øvelsene som egner seg best på et treningssenter. 7 av øvelsene kan du fint gjøre hjemme foran TV’en uten spesialutstyr. Ønsker deg en riktig god treningsøkt, send meg gjerne et skrytebilde på Instagram – @telebond.

Om noen dager kommer programmet jeg kaller 5minABS.

Det er bare å glede seg – Fortsettelse følger:-)

Smil fra Kristine Kursleder

KT_treningsvenner_1000x650

Det er alltid lurt å alliere seg med en god treningsvenn. Takk for at du alltid stiller opp og pusher meg i riktig retning, Maggi! Sammen blir vi sterkere!

Innlegget Kristines styrkeprogram #3 dukket først opp på Kristine Telebond.

BURPIES – kjerne + bein + lungekapasitet

Powered by Labrador CMS