Liten tid til trening – her er noen tips!

De aller fleste er klar over at trening er viktig, både for kropp og sjel. Likevel kan de planlagte ukentlige øktene fort skape stress og dårlig samvittighet.

Her er noen tips for å få trent i en hektisk hverdag

Tren i små bolker. Snik treningen inn i programmet der du har litt tid, det er tross alt bedre enn ikke å trene. For eksempel kan du ta en av ukens styrkeøkter foran TV. Det kan være unnagjort på knappe 20 minutter.

Unngå ”alt eller ingenting”. Du ble forsinket fra jobb, slik at du ikke rakk spinningøkten på treningssenteret. Ikke gi opp og legg deg på sofaen av den grunn. Kanskje rekker du likevel en halvtimes gå- eller sykkeltur når du kommer hjem?

Start dagen en halvtime tidligere. Stå opp en halvtime før du pleier, og gå eller jogg en tur før du drar på jobb. Eller stikk innom treningssenteret, det er sjelden trangt om plassen tidlig på morgenen. Du kan også dele opp økten; tren 30 minutter utholdenhet om morgenen og 15-30 minutter styrke på kvelden. Spar de lange øktene til helgene.

Intensiver treningen. Har du begrenset tid til rådighet, gjør unna en kort økt med høy intensitet. Intervaller i ulike former passer da bra. Fire intervaller à 2-4 minutter og pause mellom er gjort på under en halvtime, oppvarming inkludert.

Sterk med strikk
Sterk med strikk

Invester i litt hjemmeutstyr. Da er du ikke avhengig av å dra på treningssenter for å få gjennomført en økt med styrkeøvelser. Treningsstrikker er fint å starte med. Så kan du på sikt anskaffe mer etter behov, for eksempel håndvekter og bosuball.

Ha utstyret klart. Ha joggesko eller klesskifte tilgjengelig slik at du raskt kan komme i gang. Trene etter jobb? Skift til treningstøy på jobben, så er du klar for økten enten det er utendørs eller på treningssenter.

Sørg for at det er samsvar mellom mål og tid til trening. Har du få timer til disposisjon per uke, ikke legg opp til å skulle delta i ditt første maraton.

Be om støtte. La både familie, venner og jobb få vite om dine treningsmål så de kan bli dine støttespillere. Kanskje noen blir med på en og annen treningsøkt? Mange synes det er lettere å gjennomføre trening hvis man har gjort en avtale med andre.

Lag en plan som ikke er for streng. Med det menes en plan hvor du kan gjennomføre treningen effektivt, men den trenger ikke å være presis med tanke på tid for gjennomføring. Ha en plan B for uforutsette hendelser. Det å være i stand til å takle ikke-planlagte hendelser vil også hjelpe deg å stresse mindre.

Lykke til!

Powered by Labrador CMS