Treningsglede i høstmørket

Her er det et svar som gjelder: JA! Det er fullt mulig å oppleve både treningsglede, treningslyst og treningsmotivasjon selv når det er blitt både mørkere og kaldere ute.

Den viktigste motivasjonsfaktoren burde være alt du oppnår, både på det fysiske og mentale plan, ved å ta deg en treningsøkt. Dette er ting som: Bedre evne til å mestre stress, bedre immunforsvar, mindre ryggbesvær, bedre blodsirkulasjon, større overskudd og trivsel, bedre humør, økt arbeidskapasitet og mye, mye mer. I tillegg vet vi at regelmessig fysisk aktivitet gir redusert risiko for hjerte- og karsykdom, diabetes type 2 og flere kreftformer.

Om du ikke får nok motivasjon av dette, er det heldigvis mange andre råd som kan få deg over dørstokken. Begynn med å snu på tankesettet ditt: Ikke la høsten gjøre deg lat og slapp. La heller høsten gi deg rikelig med påfyll og energi! Her er flere råd:

Ikke utsett treningen

På denne tiden av året er det viktig ikke å utsette treningen. Hvis du trives best å trene når det er lyst ute, unngå å vente med treningen til det blir mørkt! Den beste måten å unngå å utsette treningen, er å planlegge hver økt og sette av plass i kalenderen din. Se på det som en avtale – og avtaler burde jo ikke brytes!

KOM DEG UT: Litt er berdre enn ingen ting.

Prøv noe nytt

Hvis motivasjonen begynner å dabbe av fordi det er mørkt og kaldt, finn en aktivitet du aldri har prøvd før! Finn en ny treningsform som kan hjelpe deg å nå dine mål, eller som gjør at du får lyst til å trene hele denne høsten. Hva med yoga? Hva med svømming? Hva med trening på nett? Hva er du nysgjerrig på å prøve?

Les også: Trening når høstmørket faller på.

Gjør treningen enda mer motiverende

Å trene sammen med noen er veldig smart hvis du vil ha fremgang og holde på gode treningsvaner!

Er det noen effekter som kan gi deg økt treningslyst? Hva med noe nytt treningstøy (eller treningstøy du ikke har brukt på lenge), nye sko eller en ny treningsdings, som en pulsklokke? Eller kanskje det er på tide å oppdatere spillelisten på telefonen din? Bra musikk gir mye motivasjon. Eller finn en podcast du vil høre på mens du trener. Alt dette vil gi deg en ekstra boost!

Tenk positivt

Ikke la høsten gjøre deg lat og slapp. La heller høsten gi deg rikelig med påfyll og energi.

Unngå å fokusere på alle mulige negative ting som at det er dårlig vær, det er kaldt, du har ikke energi osv. Tenk heller på hva du får igjen etter en treningsøkt! Man angrer sjelden på en treningsøkt, men man kan ofte angre på treningsøkten man ikke fikk gjort!

Litt er bedre enn ingenting

Husk at litt trening også teller! Om du ikke kommer deg ut på en timelang sykkeltur. En effektiv halvtime kan være veldig bra også. Hvis du legger opp til flere kortere økter i uka, får du kanskje trent flere ganger også?

Tren sammen med noen

Mange syns det er bedre å trene sammen med en venn. Da er det for det første vanskelig å skulke unna, for du har jo en avtale. Også går selve treningen unna mye raskere enn når man trener alene. I tillegg kan dere pushe hverandre, og da får dere virkelig maks ut av økten.

Har du et mål med treningen?

Mange trenger å sette seg et mål med treningen for å holde motivasjonen oppe. Det gir mer treningslyst enn bare å trene “på måfå”. Hva vil du med treningen? Skriv ned målene dine, og sett deg noen tidsfrister.

Ikke ha dårlig samvittighet.

Og sist, men ikke minst, ikke plage deg selv med dårlig samvittighet om du gikk glipp av en treningsøkt eller to. Dette er ikke er verdens undergang, det vil komme mange flere muligheter! Fokuser heller på hva og når du skal trene neste gang, slik at du ikke blir altfor lenge borte fra treningen.

Ha en god tur eller treningsøkt!

Powered by Labrador CMS