Tren ute selv om det er vinter og snø

Selv de fleste nordmenn er født med ski på beina, er det ikke sånn at alle spurter ut i skisporet når vær og føre tilsier at man burde gjøre det.

Og noen syns kanskje det er litt ekstra vanskelig å komme seg ut i aktivitet når det er kaldt, glatt og mørkt ute.

Heldigvis finnes det mange andre morsomme vinteraktiviteter man kan gjøre, som både er morsomme og som gir en like god treningseffekt.

Helt uavhengig av hvilken aktivitet, så er utstyr ekstra viktig, så man unngår å få en kaldt, ubehagelig og våt opplevelse. Det er smart å investere i både godt og varmt fottøy, gode og varme klær, pigger/brodder og refleks.

Løping kan absolutt være en helårsaktivitet, så lenge man har utstyret i orden.

Les også: 10 tips til hvordan du kan trene ute om vinteren

Kan trene det meste om vinteren

Selv om mange tenker at både sykling og løping er sommeraktiviterer, er det fullt mulig å se på dette som en helårsaktivitet.

Hva kan du gjøre for at den idretten du liker å gjøre ute om sommeren, også kan bli en fin aktivitet å gjøre om vinteren?

  • Løping og gåing: De fleste turveier og veier både måkes og strøs om vinteren, slik at det er fullt mulig å løpe eller gå ute. Et alternativ er å undersøke om det finnes en friidrettsbane i ditt nabolag, som holder vinteråpent, alternativt vinteråpne fotballbaner.
  • Trappetrening: Det er fort gjort å tenke at man ikke kan trene i trapper om vinteren fordi det er glatt. Men veldig ofte strøs trapper, eller man kan trene på trapper på tribuner. Alternativt kan man finne en motbakke og trene der.
  • Sykling: Det er mulig å sykle året rundt så lenge man har gode vinterdekk om vinteren, alternativt sykle på veier der et er saltet/strødd. Vær uansett forsiktig, for det kan være glatt – og husk å gjøre deg selv veldig synlig for andre!
  • Skøyter: Om du vil ha et alternativ til løping, hva med å teste ut skøyter? Dette kan også være en veldig sosial aktivitet. Skøyter kan benyttes på alt fra islagte vann og innsjøer til skøytebaner.
  • Måking: Man kan med god grunn tenke at måking er en form for fysisk aktivitet, for dette er fysisk anstrengende!
  • Styrketrening: Det er ingen grunn til å trekke innendørs om vinteren for å trene styrke. Hva med å teste ut en styrkepark, som det finnes på mange steder nå. Du kan også trene styrke selv ved å bruke benker. Bruk benken til å ta armhevinger, utfall, dips, ettbeins step-up og til å stå i planke.
  • Nedoverski: Bortoverski er en av de aller beste formene for utholdenhetstrening, men om du foretrekker nedoverski er også fine vinteraktiviteter der du bruker hele kroppen, selv om det er i mindre grad enn langrenn. 

Les mer: Trening i mørket

Powered by Labrador CMS