10 tips for å prioritere tid til trening

En av de vanligste årsakene til at vi ikke trener, er fordi vi mener vi ikke har tid. Her skal vi vise deg hvordan du kan få prioritert 30 minutter aktivitet eller trening hver dag.

Slå av TV’n og gå en tur
Nesten alle kan gå, uansett hvor dårlig form man er i! Slår du av skjermen og kommer deg opp av sofaen og går en tur, vil du merke at du får mer energi og mindre lyst til å sitte stille etterpå. Start med å gå 10 minutter og ta en vurdering på om du skal snu eller om du ønsker å fortsette. Uansett vil du ikke angre på den turen du gjennomførte.

Start nå
Det er lett å stadig forskyve på å komme i gang med treningen. Ikke diskuter med deg selv når det kan passe å begynne. Sett like godt i gang i dag. Husk, jo dårligere form du er i, jo raskere kommer helsegevinstene.

Les også: Gå som trenining – med treningsprogram

Prøv inspirerende «dingser»
Bruk gjerne apper, skritteller, pulsklokke, aktivitetsmåler eller GPS som motivasjon – mange blir motivert av å se hvor langt, hvor lenge og med hvor høy intensitet de har trent. Musikk på øret gjør ofte at du tar i litt ekstra!

Prioriter treningen, ikke la det bli en salderingspost
Trener du, lykkes du bedre med å gå ned i vekt. I tillegg til å forbrenne fett, øker du samtidig muskelmassen, som igjen gjør at du øker forbrenningen. I tillegg får du en fastere og sterkere kropp. Regelmessig trening er også noe av det viktigste du må gjøre for å holde på trivselsvekten!

Prioriter treningen, og gjør det gjerne sammen med noen andre!

Fortell verden at du skal trene
Sett deg et konkret treningsmål ut fra dine forutsetninger, og fortell det til en eller flere som kan følge prosessen din og heie deg i mål.

Prøv en ny treningsform
Hva med å prøve stavgang, styrketrening utendørs, zumba eller svømming? Tilpass treningsformen til årstiden og tren gjerne ute når du kan. Det viktigste er at du gjør noe du syns er gøy. Det vil gjøre treningen mye lettere å prioritere.

Les også: Ta en morsom intervalløkt!

Belønn deg selv
Lag deg et belønningssystem. Finn ut hvordan du ønsker å belønne deg selv når du når dine treningsmål. Når du vet at belønningen venter, dropper du ikke en eneste treningsøkt!

Finn en treningstid eller treningssted på vei til eller fra jobb
Klarer du å trene i forbindelse med jobb, er treningen gjort unna når du har kommet hjem. For de fleste vil det være lettere enn å skulle dra ut etter man har kommet hjem og satt seg ned etter en lang arbeidsdag.

«Hellig» trening
Sjekk med familien når det passer best at du trener, og hold disse tidene hellig for deg selv. Da er familien også innstilt på at disse tidene er dine. Tenk at denne egentiden gjør godt først og fremst for deg selv, men også for alle rundt deg.

Les også: Kom i form med pulsklokke

Lag treningsavtale med venner
Når du har avtalt et tidspunkt forplikter det og det er vanskeligere å «skulke» treningen. Å trene sammen er også en fin måte å holde jevnlig kontakt med venner på.

Powered by Labrador CMS