8 smarte tips for en sprekere sommer

Prøv å holde en jevn måltidsklokke gjennom ferien, selv om rutinene blir snudd litt på hode.

For mange kommer sommeren brått på, og det gir liten tid til planlegging. Her gir vi deg åtte smarte tips som du bør ta med deg på ferie, som gjør at du vil holde på formen og de gode vanene.

8 smarte tips for en sprekere og sunnere sommer

Husk frokosten!

Forandring fryder, også når det gjelder fysisk aktivitet. Vær litt nysgjerrig på nye måter å holde deg i form på.

Frokost får i gang forbrenningen og bidrar til at du får en tydeligere sult og metthetsfølelse utover dagen. Samtidig viser det seg at en god frokost bidrar til et mer stabilt blodsukker, noe som forebygger tretthet, hodepine og overspising senere på dagen. Spis for eksempel grovt brød, yoghurt, frukt, magert pålegg og grønnsaker til frokost.

Spis regelmessig

Spis ofte – frokost, lunsj, mellommåltid og middag. Spis gjerne til faste tider hver dag, og spis gjerne med 3-4 timers mellomrom, da holder du blodsukkeret på et jevnt nivå gjennom dagen. Du vil få mindre søtsug, forbrenningen fungerer mer optimalt og du går jevnt ned i vekt.

NY AKTIVITETSFORM: Hva med å teste ut tur-orientering i sommer?

Hva er dine beste tips for å bevare gode vaner om sommeren?

Bestem ditt eget mål

Det er du som bestemmer hvor mye du ønsker å veie. Sett opp et realistisk mål – og sett deg gjerne delmål. Et godt tips her er at du etter en dato vurderer hvorvidt du nådde delmålet. Hva har du gjort riktig og galt frem til nå? Med en slik liten “selvangivelse” vil du bli stadig mer bevisst på dine “feller”. Prøv det! Og husk å feire deg selv når du har oppnådd både mål og delmål!

Styr unna dårlig samvittighet

Du kan i stedet lære av feil du har gjort. Vi velger selv hvordan vi skal forholde oss til vår egen adferd. Det er fort gjort å gå i fella og bestemme seg for å begynne igjen neste uke. Start nå! Det er menneskelig å feile, det viktige er å komme seg over feilen og starte på nytt med positiv holdning.

Våg å lykkes

Vær fornøyd når målet er oppnådd. Du har klart det! Ikke fortsett å slanke deg videre. Livet vil bli trist dersom du fortsetter å uroe deg over “det ekstra kiloet”.

Tren regelmessig

La trening være en prioritert del av ukens gjøremål, ikke en salderingspost. Du øker faktisk sjansen for å lykkes med å gå ned i vekt dersom du kombinerer sunt kosthold med fysisk aktivitet. I tillegg til å forbrenne fett, øker du samtidig muskelmassen, som igjen gjør at du øker forbrenningen din – og du vil gå lettere ned i vekt. Ferie gir for de aller fleste mer tid til å være fysisk aktiv.

Skaff deg en treningspartner

En treningspartner kan gjøre sitt til at du vil prioritere treningen høyere enn om du skulle ha trent alene – og det er vanskeligere å «avlyse». Dessuten er det hyggelig å trene sammen!

Prøv en ny aktivitetsform

Forandring fryder, også når det gjelder fysisk aktivitet. Vær litt nysgjerrig på nye måter å holde deg i form på. Hva med et mosjonsløp, sykkelritt eller topptur? Eller hva med å prøve stavgang, badminton, svømming – eller kanskje litt styrketrening ute i det fri? Våg å prøve nye former for aktivitet!

Denne saken har vært publisert tidligere, men er nå publisert på nytt til glede for nye lesere.

Powered by Labrador CMS