Aktivitet i påsken

Påsken er en fin tid til å være i ekstra aktivitet! Her gir vi noen gode råd. 

Påsken er en fin tid ute, for da begynner endelig solen å varme, snøen smelter, leirkallen blomstrer, ettermiddagene er lysere og vi begynner å se antydning til årets skjønneste sesong – våren melde sin ankomst. Energien kommer hos de fleste!

I påsken er det gode muligheter for å prioritere mer tid til aktivitet sammen med familien, men også å rydde plass til mer egentrening. Å investere i noe ekstra aktivitet og trening i påsken kan få fart på vårformen! Klarer du å få en kickstart på treningen i påsken, kan det være lettere å holde på godfølelsen når hverdagen starter for fullt igjen. Her kommer noen tips til aktiviteter for en mer aktiv påske.

Start med å sette deg et mål. Hvor aktiv skal du være? Hvor mye skal du trene? Hva skal du trene? Hva med 2-3 kondisjonsøkter og 2 styrkeøkter, og variere påskeuken med ulike typer aktiviteter samt varighet og intensitet på aktivitetene?

Om morgenen

Selv om det er deilig å sove litt lenger når man har feire, er det også noen som syns det er deilig å stå opp tidlig, og få unnagjort treningen. Det gir forhåpentligvis god energi samt mye glede av resten av dagen. Og er du på ferie med mange andre, er det kanskje lettere å gjennomføre en treningsøkt tidlig på dagen før sirkuset starter, enn å rydde plass til det senere ut på dagen.

 • Bestem deg kvelden før
 • Legg frem utstyret slik at du husker planen din
 • Ikke nøl, just do it! Du våkner så snart du er i gang
 • Minn deg selv på hvor deilig det blir etter økten!

Avtal påsketrening med venner

Har du en venninne, venn eller et familiemedlem du kan trene sammen med i påsken? Det er så mye lettere å få trent om man gjør det sammen med noen andre. Har man en avtale om å trene, er det vanskeligere å komme seg ut av det, enn om man bare er alene. Finn på morsomme aktiviteter som inspirerer og motiverer!

 • Avtal tidspunkt dagen før og hold den hellig
 • Ta gjerne de lange turene med en venninne/venn. Da får man god tid til å prate, og det er lettere å motivere seg til de lengre turene.
 • Push hverandre litt også

Kom sterkere ut av påsken

Påsken kan være en fin tid til å få unnagjort litt stryketrening

Når det gjelder styrketrening, er det noe som det også burde settes av tid til. Styrketrening er viktig for å opprettholde muskelmassen, forbrenning og ikke minst for kroppsstyrken. Et godt råd er å finne din måte å gjøre det på. Ha det helt klart for deg hvilke øvelser du skal gjennomføre, og hvordan du skal gjennomføre dem. Da blir det mest mulig effektiv!

 • Velg deg ca 4-6 styrkeøvelser som du kan kjøre som en sirkeltreningsøkt – eks. knebøy med spenst for sete og lår, sittende roing med strikk for rygg, armhevinger for armer og bryst og planken i forskjellige varianter for mage og rygg
 • Sett på musikk og kjør hver styrkeøvelse i 45 sekunder, gå rett over på neste øvelse
 • Ta et minutt pause etter at du har gjennomført alle 4-6 styrkeøvelsene og gjennomfør 3 serier

Her er tips til en sirkeltreningsøkt

Påskeaktiviteter med familien

Å få med hele familien på aktiviteter er ikke alltid like lett, da ønsker og behov kan sprike voldsomt. Og det er kanskje ikke så enkelt å ta aktiviteter på sparket da det kan være mange familiemedlemmer inni bildet, og man har forskjellge ønsker og behov. Men noe kan være gøy for alle:

 • Gå på påskeeggjakt i naturen (noen gjemmer egget og andre tegner et kart)
 • Lag hinderløype eller aktivitetsløype
 • Lag påskeskirenn med ulike aktiviteter
 • Skru opp musikken og dans

Og husk: Alt trenger ikke å gå i høyt tempo, det funker faktisk veldig bra å ta en tur i rolig tempo også, senke skuldrene, nyte tiden og glede seg over vårens ankomst:)

God påske!

Powered by Labrador CMS