Bli med og tren 12-5-30!

Det er ikke sikkert du har hørt om denne treningsøkten, og om du ikke har det er det en stor mulighet for at du vil bli kjent med den i løpet av 2023.

For ifølge nye tall fra Google kommer treningsøkten 12-3-30 til å bli den største treningstrenden dette året. Interessen for denne treningsøkten har økt med 308% etter at den begynte å gå viralt på TikTok.

Tredemølle med stigning

12-5-30 er mindre komplisert enn det høres ut som. Treningstrenden handler enkelt og greit om å gå på en tredemølle i 30 minutter i 5 km/t med 12 prosent stigning (på engelsk heter den 12-3-30, fordi man går 3 miles per hour). Det er influenseren Lauren Giraldo som lanserte begrepet i 2019, og så har det altså tatt helt av. Ifølge hennes egne medier gjør hun denne økta opptil fem ganger i uken.

Økta har trolig blitt så populær fordi den er ukomplisert og lett å huske, og den er gjennomførbar for de aller fleste.

Om du ikke har tredemølle, finn en bakke og gjør økten ute.

Les også: Gode grunner til å trene på mølle

Men er det bra trening?

Men er det å gå på en tredemølle med stigning bra trening?

Det positive med denne lavterskel formen for trening er at det er en enkel måte å komme i gang på. For mange kan det være vanskeligere å komme over dørstokken hvis det er snakk om en løpetur. I tillegg er å gå på mølle en lite belastende aktivitet, så risikoen for å skade seg er liten.

Trening i motbakke er en veldig god måte å komme i bedre form. Dette er også en bra tidsklemme-økt, du får gått både skritt og økt pulsen i løpet av bare 30 minutter.

For noen kan det å gå med 12 prosent stigning være en brå start, da kan man justere tallet ned i begynnelsen. Det samme gjelder farten.

Og så kan man øke etter hvert, og kanskje man til og med kan gå over til løping når formen øker?

Les også: Slik kommer du i gang – trening for nybegynnere

Powered by Labrador CMS