Enkle tips til å opprettholde formen på ferie

Hvor mange har ikke vært der? Du er flink til å trene og holde deg i fysisk aktivitet frem mot sommeren, men så når ferien tikker inn blir alle rutiner lagt på hylla.

Det er fort gjort å falle ut av treningsrutinene på sommeren, det er selvsagt ikke noe i veien for å slappe litt ekstra av i ferien er det jammen godt å bevege seg litt også. Det trenger ikke å være så lange og harde økter, men litt aktivitet jevnt over kan gjøre susen. Dessuten er det mye hyggeligere å møte hverdagen igjen etter ferien, dersom du har oppretthold noen av rutinene.

Å være i fysisk aktivitet skal være gøy, og du trenger ikke de store fasilitetene eller fancy treningsutstyr for å få til en god økt.

Les også: Slik får du en sunn og aktiv sommer!

Her er noen tips til aktiviteter som enkelt lar seg gjennomføre på ferie

Stå opp før alle andre, og ta deg en 30-40 minutters tur mens det enda ikke er for varmt.

Utforsk området

Når man reiser på ferie besøker man ofte nye plasser. En fin måte å utforske området på er å ta seg en gå- eller joggetur for å bli bedre kjent med omgivelsene. Stå opp litt tidligere enn vanlig og ta deg en 30-40 minutters tur mens det enda ikke er for varmt.

Intervaller i sanden

Å være i fysisk aktivitet sammen med andre er mye hyggeligere enn å trene alene.

Å løpe i sanden er tungt og god trening for både kondisjon og styrke. Sanden bremser farten og gjør at du forbrenner flere kalorier. Løp så fort du klarer i 30 sekunder, hvil i 15 sekunder og løp i 30 sekunder. Gjenta dette 10-15 ganger. En kort og effektiv økt som garantert vil kjennes!

Bruk vannet

Svømming er god trening som er skånsomt mot kroppen. Lag en avtale med deg selv om at hver gang du bader skal du svømme effektivt i 10 minutter. Bader du 3-4 ganger i løpet av dagen har du dermed fått over 30 minutters effektiv svømmetrening. Varier mellom å svømme på rygg og bryst, og bruk store bevegelser med sterke bein og armer.

Sirkeltrening på håndkleet

Sanden er myk og god som underlag for øvelser på bakken. Armhevinger, beinhev og planke er fine øvelser å gjøre på håndkleet. Start med 10 armhevinger etter fulgt av 10 beinhev og avslutt med 1 minutt planke. Gjenta denne runden 3 ganger, med en liten pause mellom hver runde. Sirkeltrening er effektiv trening som i tillegg til styrke gir høy puls. Inkluder dine favorittøvelser og tren hele kroppen på en enkel og rask måte!

Lek!

Å være i fysisk aktivitet sammen med andre er mye hyggeligere enn å trene alene. Få med deg venner og familie på spill som sandvolleyball, fotball eller frisbee. Beveg deg med korte og raske steg, så kjenner du fort treningseffekten. I tillegg til kondisjon trener du også bevegelighet og koordinasjon.

Ha en aktiv og morsom ferie!

Artikkelen er publisert tidligere, men vi deler den nå som sommeren er på vei.

Powered by Labrador CMS