Kickstart på det nye året, ja det er mulig

I disse dager er det mange som setter seg nyttårsforsetter om å spise sunnere og gå ned i vekt. Mens noen eksperter sier at slanking ikke virker fordi man bare går opp igjen i vekt, mener vi i Roede at dette er feil.

Vi hører det jo overalt, at kiloene bare kommer tilbake. Dette er nok sant for de som ikke følges opp til de er helt i mål, til de har lært hvordan de holder vekten stabil og til de nye vanene er godt innarbeidet. Men for alle som følger et forpliktende opplegg med lang og god oppfølging er fasiten en annen!

Jeg mener at så lenge man er klar over at man ikke er i mål når vektmålet er nådd, men er forberedt på at en livsstilsendring tar tid, er sjansen for å lykkes faktisk veldig stor, sier ernæringsfysiolog og fagsjef i Roede, Kari H. Bugge. En av de største «slanketabbene» og misforståelsene er nettopp den at man tror jobben er gjort når man har gått ned i vekt. Vær heller innstilt på at det er da jobben begynner.

Denne vedlikeholdsfasen er ekstremt viktig. Studier viser også at pasienter som blir fulgt opp i oppfølgingsperioden, får bedre resultater.

Dette er en av grunnene til at vi i Roede nå snakker om vektreduksjonens tre faser.

3 faser når man skal ned i vekt

Et varig vekttap er et lengre løp. I fase 1 går du ned i vekt, i fase 2 trener du på de nye vanene og trapper opp matinntaket, mens du i fase 3 jobber med å automatisere de nye vanene. Særlig fase 2 er krevende. Det kreves fortsatt fullt fokus selv om du er fornøyd med vekten og opplever å være i mål. I denne fasen er det lett for at du slipper opp kontrollen noe, samtidig som mange opplever en økt sultfølelse. Det gjelder å ikke senke garden, men fortsatt holde fokus.

Lykkes man med de tre fasene har man god grunn til å si at man har klart å slanke seg – noe som vil gi betydelige helsefordeler.

Jeg er enig i forskere som sier at det i et folkehelseperspektiv vil være en god investering å hjelpe folk til en livsstilsendring med et sunnere kosthold for å forhindre ytterligere vektøkning, men jeg vil også presisere viktigheten av å redusere vekten noe for de som allerede har overvekt, sier Bugge.

Motivasjonen ligger i «noen kilo ned»

KICKSTART: Med dette programmet kan du fint spise vanlig mat sammen med familien!

Bare litt ned i vekt gjør stor forskjell

En vektreduksjon på 5 til 10 prosent av egen kroppsvekt gjøre underverker for kroppen. Det er godt dokumentert at et vekttap i denne størrelsesordenen gir positive utslag på risikofaktorer som kolesterol, blodsukker og blodtrykk.

For de fleste vil en kostholdsomlegging for å gå ned i vekt også innebære en betydelig forbedring av kostens kvalitet og sammensetning. Og om man ikke klarer å gå ned så mange kilo, vil det være en stor helsegevinst å spise riktigere og bevege seg mer. Å bygge nye vaner som varer, ha en sunn vekt og ha god kvalitet på kostholdet, gir et godt grunnlag for god helse.

Det viktigste en person kan gjøre når det gjelder en livsstilsendring, er å bestemme seg for å sette i gang – og gjøre det. I Roede garanterer vi å følge alle deltakerne våre helt i mål, og gi lang nok oppfølging til at hver og en lykkes.

Vi ser frem til å ta imot mange nye kursdeltakere!

Det er enkelt å melde seg på

Gjør det på roede.com eller ring oss på 66 98 32 00. Vi gleder oss til å høre fra deg!

 

Søk etter kurs nær deg

Vi vet at folks motivasjon ligger i et vekttap. Så det er absolutt ikke bortkastet å gå ned i vekt!

Og husk, det kan gi ekstra motivasjon å sette i gang med slike endringer nå – som en knallstart på det nye året. Noen kilo ned, i tillegg til et sunnere kosthold, gjør det dessuten lettere og morsommere å komme i gang med trening. Noe vi også vet er viktig for en god helse.

Powered by Labrador CMS