Få en god start på det nye året!

Glem nyttårsforsetter, sats heller på å kickstarte det nye året med sunnere og grønnere spisevaner! 

Publisert Sist oppdatert

Andelen av nordmenn som spiser “5 om dagen” er på et rekordlavt nivå. Eksperter er svært bekymret for nordmenns kosthold.

Frukt, bær og grønnsaker inneholder lite energi, mye fiber, vitaminer som vitamin A, vitamin C, vitamin E og folat og mineraler som kalium, og et tilstrekkelig inntak reduserer risikoen for blant annet koronar hjertesykdom, hjerneslag, diabetes og høyt blodtrykk.

De aller fleste av oss kan med fordel øke inntaket av frukt og grønnsaker. Om man allerede spise nok grønnsaker, er det heller ikke noe i veien for å spise enda mer. Hva med et nyttårsforsett om mer grønt på tallerkenen?

Les også: Hva med sju om dagen?

Nytt år, nye muligheter!

Mange setter seg en rekke nyttårsforsetter som kan være både strenge, krevende og urealistiske. Er det ikke da bedre å ha en annen og enklere tilnærming, og sette seg et mål som faktisk er mulig å oppnå? Som for eksempel å øke inntaket av grønnsaker! 

En så "enkel" forandring kan være nøkkelen til bedre helse, bedre velvære og ikke minst en sunnere vekt. 

Om du er langt unna målet om 5 om dagen, begynn i det små, og legg til en ekstra porsjon grønnsaker i dine daglige måltider. 

Lag også middager med høyere andel grønnsaker. Alle middagsoppskriftene i Roede-kjøkkenet har en god andel grønnsaker i seg. Så eksperimentér litt her og test ut nye grønnsaksbaserte oppskrifter. 

Les også: Mer grønnsaker, frukt og bær!

Ha også en liten andel grønnsaker ved siden av - eller på toppen av dine brødskive- eller knekkebrødmåltider. 

En slik gradvis økning i grønnsaker er enkelt å få til og opprettholde, og kan ha stor effekt på din helse over tid.

Slik små, gjennomførbare steg mot et grønnere kosthold er veien å gå.

Kilde: Frukt.no

Powered by Labrador CMS