Hvor mye forbrenner man ved å gå?

Vi hører stadig vekk at vi burde gå 10.000 skritt om dagen. Men hvor mye energi forbruker man egentlig på dette? Og kan man gå ned i vekt bare av å gå?For å svare på det siste først; hvis du går mange tusen skritt hver dag, men likevel spiser mer enn du forbruker, vil du ikke gå ned i vekt.

Når det er sagt, kan det å gå absolutt være en fin måte å komme i bedre form, forbruke energi, og gå ned i vekt så lenge du spiser mindre enn du forbruker. Hvor mye du forbrenner avhenger blant annet av hvor fort du går, skrittlengde, høyde og vekt, alder og om du er mann eller kvinne. Forbruket avhenger også av hvor du går – å gå i motbakke krever mer energi enn å gå på flat mark.

På generelt basis forbrenner man 30-40 kcal per 1000 skritt på flat mark. Det betyr at du kan forbrenne 300-400 kcal ved å gå 10.000 skritt. Å gå i motbakke eller med høyere intensitet vil øke forbruket.

Les også: Å gå som trening

Så fort formen blir bedre, forsøk å gå raskere og gjerne i en motbakke.

Lett å få til

Selv om 10.000 skritt om dagen kan høres mye ut for enkelte, er det ikke så ille som det kan virke som. Det burde være oppnåelig for de aller fleste å gå 10.000 skritt om dagen. Om du ikke får til 10.000 skritt, vit at noen tusen skritt er langt bedre enn ingen, og det vil øke forbrenningen. Om du er utrent, kan du starte med noen tusen skritt, og etter hvert øke både skrittmengden og tempoet. For å gå 10.000 skritt om dagen må man ikke gå en lang tud hver dag, man kan også dele opp skrittene i flere små turer – eller bare sørge for masse hverdagsaktivitet.

Les også: 10 måter å snike inn noen skritt på

Ta utgangspunkt i det du er i dag, og øk antall skritt litt etter litt!

Helsefordeler

En ny studie som har sett på sammenhengen mellom kronisk sykdom og antall skritt som er gått, viser at de som går minst 8200 skritt om dagen har mindre risiko for å utvikle blant annet fedme, søvnapné og alvorlig depresjon. Forskerne fant at risikoen for å utvikle alvorlig fedme falt med 64 prosent hos overvektige som gikk mellom 6000 og 11.000 om dagen.

Kilde: Lommelegen

Powered by Labrador CMS