La klokken hjelpe deg med å slappe av i kropp og sinn

Dagens pulsklokker forteller deg at du har sittet for mye stille, de kan fortelle deg hva du skal trene og hvor mye. De måler søvn og kvaliteten på din søvn – og ikke nok med det, for Polar pulsklokker har også en test som heter Serene™, det er en veiledet øvelse i dyp pust som hjelper deg til å slappe av i kropp og sinn, og mestre stress.

Trening og bevegelse er viktig og PUST er ennå viktigere, samt å ha en balanse i alt vi gjør – også i vår aktivitet!

Når du puster rolig så følger din hjerterytme din pust og roer seg også ned. Har du utfordringer med å sove om kvelden? Serene™ kan også hjelpe deg med dette. Legg den ene hånden på hjertet, den andre på maven og pust rolig. Følg Serene™ øvelsen på din Polar pulsklokke og du kan få en bedre natt søvn.

Når kan du bruke Serene™ øvelsene?

Stopp og pust – slapp av i kroppen og ro ned hjernen!

  • Om morgenen: For å redusere muskelspenninger og starte dagen med et rolig sinn.
  • Etter jobb og i pauser: For å klarne tankene og slappe av.
  • Om kvelden: For å hjelpe deg med å falle i søvn og forbedre søvnkvaliteten.
  • Før kraftblunder: For å fremkalle en tilstand av dyp hvile.
  • Før konkurranse/løp: For å dempe adrenalinnivået og forbedre konsentrasjonen.

For å dra full nytte av fordelene med dyp pust anbefales det å utføre Serene-pusteøvelsen regelmessig. Mange personer utfører pusteøvelsen til omtrent samme tid hver dag, noe som kan være nyttig for å etablere en ny rutine. Innledningsvis er 5 til 10 minutter hver dag et overkommelig mål. Vitenskapelige studier viser at treningsøkter som varer i ca. 15 til 20 minutter, kan gi flere – og mer langsiktige fordeler enn korte økter når de utføres daglig.

Bedre pust gir mindre stress!
Bedre pust gir mindre stress!

Dyp pust er forbundet med mange fordeler, blant annet bedre humør, motstandsdyktighet mot stress, emosjonell regulering, søvn og bedre kardiovaskulær helse, for å nevne noen få. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at til og med korte økter med dyp pust er bedre for kropp og sinn enn ingen.

Hvordan?

Har du en Polar klokke og lyst til å prøve Serene™?

Slapp av i kroppen og ro ned hjernen med veiledende pusteøvelser. Sjekk hvordan du kan ta Serene-testen her!

Les også: Serene pusteøvelse.

Ønsker du å kjøpe deg en pulsklokke?

Alle kan dra nytte av å bruke pulsklokke under trening. Klokken hjelper deg når du ønsker å komme i form, samtidig som den kan gi deg mye treningsdata ved regelmessig bruk. Du vil lære mye om din egen kropp gjennom å bruke en slik klokke, og den er et godt hjelpemiddel til å trene riktig. Pulsklokke er en god motivator for å trene, og du vil få det mer morsomt under og i etterkant av treningen.

Vi selger mange fine modeller i Roede-butikken.

God pust!

Lene Grøsland

Powered by Labrador CMS