Trening mer effektivt enn medisiner mot psykisk sykdom

Å trene burde bli bærebjelken i å takle depresjon, fordi det er veldig virkningsfullt når det kommer til å redusere symptomer på angst, depresjon og nedstemthet. Det kommer det fram i en australsk studie, som har vurdert over tusen studier – med over 100.000 deltakere, som har sett på ulike måter å behandle psykisk sykdom.

Fysisk aktivitet hadde aller størst effekt hos de som følte seg nedstemt, og det ga rask effekt. Noen merket forbedring etter bare 12 uker.

Les også: Hvor lykkelig er du?

Hva slags trening?

Studien viser at alle former for fysisk aktivitet har en effekt, som gåturer, aerobic, styrketrening, pilates og yoga. Trening med høy intensitet gir imidlertid en større forbedring enn trening med lav intensitet. Kortvarige og mellomlange økter viser seg å være mer effektivt enn langvarige økter.

Studiefunnene samsvarer med en tidligere studie som viser at litt trening har stor effekt på personer som sliter psykisk. Bare det å gå i 15-20 minutter noen ganger i uken har stor effekt på den psykiske helsen. Og regelmessighet ver viktigere enn hvor hardt man trener.

Denne studien så også at det omvendte er tilfellet; at aktive personer som blir passive, får mer psykiske lidelser.

Les også: Sunt kosthold – et viktig våpen mot psykisk sykdom

Kilde: Forskning.no

Powered by Labrador CMS