Trening når høstmørket faller på

Mistet litt piffen for trening nå etter sommeren? Litt for kaldt, mye regn, mørke kvelder? Da er du ikke alene.

Alle kjenner at dagene er blitt mørkere og at temperaturen er lavere. Noen ivrige sjeler er ute uansett vær, men for mange kan sesongskiftet føre til at det er mer fristende å bli hjemme i sofaen i stedet for å ta turen ut eller til et treningssenter. Vi kan kjenne at vi mister både motivasjon og treningslyst, samtidig som kroppen kjennes både mer sliten og trøtt.

Når dagene blir mørkere og kroppen får mindre dagslys, så gjør dette noe med energinivåene våre. Kroppen får mindre vitamin D gjennom sollyset, kroppens produksjon av søvnhormonet melatonin kommer i ubalanse og døgnrytmen blir forskjøvet. Resultatet kan bli at man får økt søvnbehov, endring i matvaner, redusert energinivå og også en slags indre uro. Ergo vil kroppen din jobbe litt imot det som kanskje kan gi treningsglede og mestring.

Så hva kan man gjøre for å unngå dette:

Mental trening. En sterk kropp krever en sterkt hode. Når alt føles håpløst og lite lystbetont, jobb med hodet! Jobb med det mentale, og kom deg ut. Husk, vi angrer sjelden på en treningsøkt, men vi kan angre på at vi ikke fikk gjort den!

KOM DEG UT: Litt er berdre enn ingen ting.

Lag deg mål. Akkurat som med kosthold, bør man sette seg mål med treningen også. Minn deg selv på hva du ønsker å oppnå med treningen. Hvilke delmål har du? Skriv ned hva du ønsker, og ikke gap over for mye på en gang. Bruk disse målene til å få deg over dørstokkmila.

Få deg en heiagjeng: Det er ikke vanskelig å begynne å trene. Det kan de aller fleste få til, med et lite “puff”. Utfordringen er kanskje å opprettholde treningen over tid, og gjøre det til en rutine i hverdagen. Men med litt drahjelp og en heiagjeng så vil det bli så mye enklere. Finn ditt Roede-kurs med gode støttespillere!

Les også: Tren deg ned i vekt med fysisk aktivitet.

Motivasjon. Hva kan hjelpe deg å nå de målene du har satt deg? Tenk både indre og ytre motivasjonsfaktorer. Indre motivasjonsfaktorer kan være endorfinrusen du får etter en treningsøkt. Ytre faktorer kan være en treningsvenn, en personlig trener eller nye treningsklær eller nytt treningsutstyr. Hva må til for deg?

Det er faktisk ikke slik at du alltid gleder deg til en økt. Da er det smart å hente frem hvilken følelse du sitter igjen med i etterkant av treningen!

For helsa. Vi kan oppleve en økt lykkefølelse etter en treningsøkt, et deilig endorfin-rush! Men ikke glem alle de helsemessige fordelene av å trene. Du reduserer spenninger og stress, forebygger hjerte- og karsykdom og diabetes type 2, du blir sterkere mentalt osv. Lista med fordeler er LANG!

Ha en plan. Ha en plan med treningen, og gjerne en reserveplan dersom ting ikke går som planlagt. Det er mye lettere å gjennomføre treningen om du planlegger den.

Høsten er fin! Selv om det både er kaldere og mørkere, så er høsten og vinteren en fin tid å komme seg ut. Husk refleks! Om du ikke vil gå ut, finnes det mange muligheter for hjemmetrening.

«Den aller største rikdom er god helse – Ukjent”

Roede-appen

Du kan i vår nye Roede-app nå finne flere nye treningsfilmer som hjelper deg i gang med treningen – som du kan følge, helt ut fra ditt nivå. Du betaler kun 99,- ekstra per måned. Så hvis det regner og er kaldt kan du erstatte utetreningen med innetrening i din egen stue!

Roede-appen er et fantastisk verktøy som skaper motivasjon til endring. Den kan du ta i bruk allerede i dag. Du laster den ned via App Store eller Google Play.

Vi heier på deg!

Powered by Labrador CMS