Ekstra sugen på noe godt etter påsken?

Påskeferien er over, og som etter de fleste andre ferier handler det om å komme raskt tilbake til de gode rutinene igjen.

Publisert

Etter påsken er det kanskje spesielt vanskelig å bli kvitt søtsuget, siden påskeferie gjerne er forbundet med et ekstra inntak av søtsaker, snacks og godteri, gjerne i tillegg til vin og annen alkohol, samt sene kvelder.

Men det er likevel fullt mulig å bli kvitt suget! 

Vårt råd er først og fremst ikke å starte hverdagen igjen med dårlig samvittighet. Vi fortjener alle ferie innimellom og muligheten til å koble av. Om det ble litt vel mye marsipanegg denne påsken, tenk at så lenge du kommer inn i de gode rutinene igjen så fort som mulig, har det sannsynligvis lite å si i den store sammenheng.

Trenger du hjelp til å komme inn i de gode rutinene igjen? Roede hjelper deg!Bli medlem her!

Tilbake til hverdagen

Nyt frisk og fersk frukt og grønt! Det demper søtsuget!

Om du gikk opp i vekt i påsken, bruk noen uker på å komme ned igjen i vekt, til der du ønsker å være. For veldig mange handler det bare om å komme inn i de vante rutinene igjen - eller den vanlige dagsrytmen med jobb/skole, og ikke minst en regelmessig måltidsrytme, søvnrytme og aktivitetsrytme. Bare dette vil få søtsuget til å roe seg ned hos mange . 

Om søtsuget skulle melde seg, finn sunne alternativer framfor rester av påskekosen.

Bli kvitt søtsuget

Her er flere råd for å bli kvitt søtsuget:

  • Kom deg ut på tur, frisk luft og aktivitet hjelper – og du får tankene over på noe annet.
  • Spis en søt frukt, for eksempel en saftig appelsin. I de fleste tilfeller kan man kalorimessig spise ti ganger så mye frukt som sjokolade.
  • En kopp te hjelper. Gjerne med litt melk og en halv teskje honning. Søtsug er ofte bare savn etter noe å spise.
  • Ha oppskårne grønnsaker som gulrøtter og kålrot lett tilgjengelig. De gir en rekke verdifulle vitaminer og mineraler som sjokoladen mangler.
  • Puss tennene! Godis og snacks smaker ikke godt med nypussede tenner!
  • En liten fruktyoghurt kan være redningen. Legger du en lettyoghurt i fryseren i ca. halvannen time, har du en deilig is.
  • Ring en venn eller to, da får du helt andre ting å tenke på!
  • Det er vanskelig å skille mellom tørste og godtesug. Ofte er man bare tørst – drikk et stort glass vann, det kan hjelpe!
  • Lag en smoothie! Du får en vitamininnsprøytning i tillegg til å få dekket behovet for det søte.
Powered by Labrador CMS