Mitt daglige brød – Det Glutenfrie Verksted

Hurra, et glutenfritt brød som smaker godt og gir næring! Det jeg savnet aller mest da jeg selv fikk cøliaki var et grovt, godt og smakfullt brød som ikke smuldret opp eller føltes som lim i munnen.  Denne miksen er selve spiren til Det Glutenfrie Verksted.

Glutenfrie råvarer er ikke alle like gode hverken på smak, bake egenskaper eller næringsinnhold. Men det er mange glutenfrie råvarer med fantastiske egenskaper og næringsinnhold i tillegg til at de smaker godt i ulike sammensetninger. Og det er her det kreves en ekstra dose tålmodighet og kreativitet for å finne ut av hvilke smaker godt, passer godt sammen og gir et verdifullt resultat.

Glutenfrie melsorter har normalt lavere andel fiber og fullkorn enn de vanlige melsortene. Dette skyldes at glutenfritt mel naturlig har et lavere fiberinnhold enn hvete, rug, bygg og havre. Det er derfor viktig, og lurt, å være litt ekstra bevisst over næringsinnholdet i de produktene du velger, om du må leve glutenfritt. Over tid er det jo vesentlig at du gjennom en glutenfri kost også får dekket ditt daglige behov av fiber og fullkorn.

Miksen inneholder en blanding av maismel, glutenfri havregrynmel, rismel, teff, bokhveteflak, flak av fullkornsris, solsikkefrø, sammalt hirsemel, linfrø og chaifrø. Ønsker du litt variasjon tilsetter du for eksempel flere frø, hakkede nøtter eller hvorfor ikke eple og rosmarin? Du kan også bake rundstykker av denne miksen eller et hjertebrød om du ønsker å overraske noen?

Ta en titt på noen av mine oppskrifter og tips her.

Ha en riktig fin dag!

Monica Hellmann
Det Glutenfrie Verksted

Powered by Labrador CMS