6 av 10 har sunnere vaner som nyttårsforsett

Trene mer, gå ned i vekt, spise og drikke sunnere – i tillegg til å slutte å røyke og snuse, og drikke mindre alkohol. Det oppgir hele 59 prosent av nordmenn at de ønsker å gjøre når de nå går inn i 2023. Dette kommer fram i en undersøkelse som er utført av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

For mange gir starten på et nytt år en ekstra dose med motivasjon til å komme i gang med endringer som gjør godt for helsen. Og ifølge undersøkelsen er det ikke bare panikkslanking det er snakk om, men endring av aktivitets- og kostholdsvaner.

Visste du at Roede kan hjelpe deg både med å gå ned i vekt, spise og drikke sunnere og trene mer? Bli medlem i dag!

Appen til Roede er et nyttig og motiverende verktøy for å gå ned i vekt og bli mer aktiv.

Godt for folkehelsen

I undersøkelsen kommer det fram at 40 prosent vil trene mer og 26 prosent ønsker å ha et sunnere kosthold. 30 prosent oppgir at de ønsker å slanke seg.

– At såpass mange ønsker å endre livsstilsvaner gjennom bedre kosthold og mer aktivitet er godt nytt for folkehelsen. Ekstreme dietter og panikkslanking kan være utfordrende å gjennomføre, pluss at det er vanskelig og ikke falle rett tilbake i gammel uvane når det blir for omveltende. Det er aldri for sent å starte med sunnere vaner, enten det er januar eller juni, sier Terese Glemminge Arnesen i Melk.no, ifølge pressemeldingen til NTB.

Les også: Line brukte appen til Roede for å gå ned i vekt

Små grep, stor forskjell

I Roede er vi opptatt av å gjøre små og få endringer av gangen. Om man gaper over for mye på en gang er det større sannsynlighet for at man ikke lykkes. Ta en eller to endringer av gangen før du går videre til neste endring. Målet hele veien er å oppnå nye vaner som varer. Husk at små grep kan gjøre store forskjeller både på helsen og vekten!

Å spise rikelig med frukt og grønt, samt grove kornprodukter, fisk og magert kjøtt og magre meieriprodukter – samt sørge for litt fysisk aktivitet hver eneste dag, legges et godt grunnlag for god helse.

Et sted man kan begynne er å starte med å gjøre et sunnere valg hver eneste dag, som å spise litt mer frukt og grønt, være litt mer aktiv, eller sørge for litt mindre sittetid.

Eller hvilke endringer kan du begynne med…?

Powered by Labrador CMS