Grønnsaksdisken slår helsekostbutikken

Dropp helsekostbutikken! Det er tryggere og sunnere å spise fisk, fiber, frukt og grønnsaker. Her er listen over det du bør handle i dagligvarebutikken på din neste handletur.

1) Mørke bær, 2) Frukt med mye farge, 3) Tomater, 4) Paprika, 5) Kiwi, 6) Appelsiner, 7) Bladgrønnsaker, 8) Spinat, 9) Grønnkål, 10) Nøtter, 11) Mandler, 12) Havregryn, 13) Gulrot, 14) Søtpotet, 15) Mango, 16) Fisk, 17) Valnøtter 18), Linfrø, 19) Belgfrukter, 20) Tran.

Handleliste for immunforsvaret

Det er viktigere enn noensinne å følge helsemyndighetenes anbefalinger: Riktig håndvask, karantene og isolasjon er viktige råd. I tillegg er myndighetene opptatt av sunt kosthold. Det forhindrer ikke koronasmitte, men det bidrar til et sterkt immunforsvar.

Det blir lettere å leve sunt når du laster ned Roede-appen

  • Din egen, daglige kostholdsscore
  • Automatisk måling av aktivitet og trening
  • Motivasjon, påminnelser og gode råd
  • Tilgang til norsk matvaredatabase gjør det enkelt å registrere det du spiser
  • Over 1500 oppskrifter på sunn, næringsrik og god mat

Fem om dagen gir deg et godt grunnlag

Spis grønnsaker, mørke bær og frukt med mye farge – minst fem om dagen! Det er ikke én enkelt frukt eller grønnsak som er den ultimate sykdomsforebyggeren. Ved å kombinere mange, får du det beste forsvaret.

FISKEPINNER: De fleste barn er glad i fiskepinner. Denne hjemmelagde varianten kommer garantert til å falle i smak. La barna bli med på matlagingen!

Antioksidanter er rustbehandling for kroppen

De mest aktive antioksidantene er vitamin C, vitamin E, betakaroten, lykopen i tomat og sporstoffet selen. Gode kilder til C-vitamin er paprika, kiwi og appelsin. Bladgrønnsaker er fulle av antioksidanter. Jo mørkere varianter du velger, desto flere antioksidanter får du i deg. Spinat og grønnkål er noen av de sunneste grønnsakene du kan spise! Bær er proppfulle av antioksidanter.

Fiber gir næring til de gode bakteriene og bidrar til en sunnere og mer effektiv tarmflora. Fiber finner du blant annet i havre, bygg, kli, sammalt hvete, fullkornsris, belgfrukter, grønnsaker, frukt og bær.

A- og E-vitamin i passe mengder

E-vitamin får vi fra nøtter, mandler og fullkornvariantene av hvete og havre. I tillegg er det viktig med betakaroten, en forløper til A-vitamin, og vi bør derfor spise rikelig med gulrot, søtpotet og mango.

Fisk 2 – 3 ganger i uken

Fet fisk og tran inneholder essensielle fettstoffer, som kroppen vår er avhengig av å få tilført via maten, og som er viktig for kroppen. Fet fisk inneholder store mengder sunne omega-3-fettsyrer og vitamin D.

Spiser du ikke fisk?

Spiser du ikke nok fet fisk, anbefaler vi å ta et tilskudd av omega-3 i form av tran eller kapsler. Valnøtter og linfrø bidrar også med noe omega-3.

Fiber styrker tarmen

Forskning viser at en god tarmflora er viktig for immunforsvaret og en god tarmflora får du om du har et høyt fiberinntak. Fiber går nemlig ufordøyd gjennom tynntarmen og blir tilgjengelig næring for bakteriene i tykktarmen.

Sov godt!

Husk også at immunforsvaret påvirkes av andre faktorer, som søvnmangel, stress og fysisk inaktivitet. Så jo bedre balanse du har på alle disse områdene, desto bedre rustet er du til å takle sykdom.

Inspirasjon

Vil du har mer inspirasjon til hvordan du kan holde deg sunn og frisk i disse tider, besøk roede.com. Se våre kurstilbud på roede.com.

Hos oss vil du oppleve et felleskap, en støtte og en metode som virker. Du får kursoppfølging på e-post, videochat eller telefon. Du får Roede-appen, som gir deg daglig kostholdsscore, måltidstips og gode opp skrifter. Du får oppfølging fra en kursleder som hjelper deg med kostholdet og ser hvor mye du er i aktivitet, og som på bakgrunn av dette vil coache deg til sunnere vaner. I tillegg får du delta på live webinarer mandager og onsdager kl. 20:30, hvor du får inspirerende foredrag og kan stille spørsmål til vårt ekspertpanel.

Roede hjelper deg med å etablere og holde på sunne vaner!

Powered by Labrador CMS