Kom i bedre form før sommeren!

Har du lyst til å komme i bedre form før sommeren? Du trenger heldigvis ikke å få blodsmak i munnen. Her kommer vi med rådene for å lykkes.

Publisert

Helsemyndighetene anbefaler at vi hver uke er fysisk aktive i minst 150-300 minutter med moderat intensitet, minst 75 til 150 minutter med høy intensitet eller en kombinasjon av moderat og høy intensitet. I moderat intensitet tilsvarer det cirka 30 minutter fysisk aktivitet hver dag.

Men ikke alle får til dette, og det er sikkert flere som leser dette som har tilbrakt mye av tiden av vinteren i sofaen. Vår anbefaling er å bruke tiden nå - der det er mindre snø, litt varmere og mye lysere til å komme i gang.

Og gulroten er: Når du først setter i gang er gevinsten med mer fysisk aktivitet stor! Hele kroppen har godt av at du er i aktivitet, alt fra skjelett til hode og hjerte.

Og du trenger ikke slite deg selv helt ut heller for å oppnå denne effekten. Rolige aktiviteter gir også helsegevinst, som å gå tur. Men etter hvert som formen er bedre, og du orker å ta i litt mer, kan du oppnå enda større helsegevinst.

I Roedes NEDiVekt-app finner du flere treningsfilmer. Last ned her! 

Rask gange, gjerne i oppoverbakke, er en effektiv treningsform!

Hvilken aktivitet?

Så hvilken aktivitet velger man, dersom man har vært inaktiv mesteparten av vinteren? Det er enkle svaret til dette er; Finn en aktivitet som du liker å gjøre, og som du har lyst til å fortsette med. Det skal være lystbetont. 

Om du ikke orker tanken på å jogge eller sykle, er det kanskje ikke det du skal gjøre, selv om alle rundt deg gjør det.

Rask gange - gjerne i bakke, svømming, styrketrening, aerobic, yoga. Det finnes et hav av ulike aktiviteter å velge imellom. Det viktigste er å finne noe som gir en pulsøkning - og ikke minst som du finner glede i å gjøre.

Tar du meg deg et smil når du gjør aktiviteten, gir du deg selv en liten boost, og det er lettere å holde ut litt lenger!

I tillegg til å finne en aktivitet du liker, er det også flere gode råd å ta med seg på veien for å komme i gang:

  • Sett deg et treningsmål
  • Sett av tid til trening, planlegg!
  • Finn noen å trene sammen med
  • Prioriter tid til å trene!
  • Spis og drikk riktig i forbindelse med trening

Varier treningen

Husk også å variere! Variert trening gjør at du ikke går lei. Ensidig trening øker også risikoen for belastningsskader. Hvis du trener på samme måte hver gang, trener du bare enkelte muskelgrupper, mens andre muskler blir ignorert. Dermed øker faren for belastningsskader.

Powered by Labrador CMS