Fyll på med litt nøtter hver dag i julen

En neve usaltede nøtter om dagen er det som skal til for å smøre ditt indre maskineri. Her får du vite hvorfor!

Nøtter holder ikke bare immunsystemet på topp og senker kolesterolet. Nyere forskning viser også at 30 gram usaltede nøtter om dagen forebygger hjerte- og karsykdom. Foruten sunt fett, er nøtter også rikt på mineraler som jern, kalium, magnesium og sink, samt vitamin E og tiamin. Nøtter er også en god kilde til proteiner og fiber. Spiser du valnøtter får du også i deg omega 3.

Å bytte ut noe av det mettede fettet med umettet fett har positiv effekt både på hjerte-og hjernehelsen.

Nøtter kan forhindre småspising i julen

En nevne usaltede nøtter hver dag er et smart valg!

En nevne usaltede nøtter og klementiner er et perfekt mellommåltid, og vil gjøre det enklere å spise mindre av søte småkaker.

Nøtter er ikke uvanlig å se på bordet i julen, og gjerne da med skall. Det er smart at nøtter er en del av julesnacksen. Dette fordi de er mer næringsrike enn en rekke av julekakene som serveres. Det er lett å spise av kaker og andre søtsaker som står fremme – noe som kan trigge søt-behovet enda mer. Nøtter kan derimot være et fint mellommåltid som metter og bidrar til et stabilt blodsukker som gjør at småkakene blir mindre fristende.

Les mer her om hvorfor det er så sunt å spise usaltede nøtter

Energirike og sunne

Nøtter er energirike, men man skal ikke unngå dem selv om man ønsker å passe vekten eller vil ned i vekt. Heller tvert i mot, forskning viser nemlig at de som lykkes med å holde en stabil vekt, spiser nøtter daglig. Velg gjerne nøtter med skall på. Det er litt ekstra kos å knekke nøttene selv i julen. Men det er også et smart valg fordi du får med deg den brune næringsrike hinnen som dekker nøttene. Denne hinnen er rik på fiber, mineraler, vitaminer og antioksidanter.

Husk at du finner over 1500 oppskrifter på Roedekjøkkenet. Her kan du også få inspirasjon til hvordan å bruke nøtter og kjerner i matlagingen.

Ønsker alle en god jul og kos deg med en neve nøtter om dagen!

Powered by Labrador CMS