Grønnere tilbehør til grillmaten

Det finnes så mye godt og smart tilbehør man kan servere til grillmaten for å gjøre den mer appetittlig og ikke minst næringsrik uten å gå på bekostning av smak. Fyll opp tallerkenen med frukt og grønt, tenk at det er det du skal bli mett av.

Gjør grønnsakene til hovedingrediensene i retten og nyt heller kjøttet ved siden av. Da vil du tilføre kroppen massevis av vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber.

Variasjon på grillen

Om du griller ofte kan det fort bli mye kjøtt! Dette er noe vi alle bør redusere mengdene av, spesielt bearbeidet kjøtt. Varier derfor gjerne med hvitt kjøtt og fisk på grille. Har du mulighet til å velge råvarer som er kortreiste og av bedre kvalitet, er dette gunstig for både helsen og miljøet. Det bil også gi et mindre karbonavtrykk og spare miljøet for store klimagassutslipp.

Potetsalat er en klassiker til grillmat. Har du rester av poteter fra middagen før, er det lett å lage potetsalaten selv. Det smaker ofte enda bedre når den er hjemmelaget. På Roede-kjøkkenet finner du flere gode oppskrifter på potetsalat. For eksempel potetsalat med kesam eller om du bare vil grille deilige små nypoteter.

Gjør måltidet til en fargerik smaksfest

Husk, ikke glem å nyte måltidet og de du er sammen med!

En salat er ikke en salat, gjør det spennende med masse farger. Å tilsette friske urter vil gi salaten et smaksløft og gjøre den mer spennende eller topp den med ristede pinjekjerner for ekstra krønsj. Har du prøvd vår brokkolisalat eller vannmelonsalat? Grønnsaker bakt i folie er også enkelt og gjør at du kan tilberede maten på ett og samme sted. Her er det kun fantasien som setter grenser, alt kan bakes på grillen. Du kan også kutte opp grønnsaker i store biter, pensle dem med litt olje og legge de rett på grillen. Det er mange grønnsaker som egner seg til å grilles rett på grillen som blant annet asparges, skiver av squash, paprika og løk. Hjertesalat og pak choy kuttet i to på langs er er også digg å grille. Prøv deg frem og bruk gjerne de grønnsakene du har tilgjengelig og liker best.

Dressinger av ulike slag

Tunge og energirike dressinger kan enkelt byttes ut med lettere sjy- eller rødvinssauser hvis du ønsker det. Bruk gjerne hjemmelagd dipp med kesam eller Drømmelett som base. Tilsett ønsket krydder og vips har du en frisk dressing til maten. Tilbehør som hummus , tzatsiki og guacomole smaker også nydelig til grillmat, samt varianter av hjemmelaget salsa. Her kan du for eksempel kombinere frukt og grønnsaker som mango, agurk, chili og lime. Du bør teste denne nydelige jordbær- og kiwisalsa til grillmaten – den er helt fantastisk.

Det er mye god helse i et felles måltid

Benytt denne lyse, lettere tiden til å ta noen gode valg for deg selv og familien din. Kroppen din og de rundt deg vil takke deg for det og du vil selv merke hvor mye bedre du føler deg av å ta noen litt andre valg denne sesongen.

Riktig god sommer!

Powered by Labrador CMS