Smarte valg også i ferien

For mange betyr ferie og fri ekstra kos. Er du bevisst på valgene du tar?

Mange nyter sommerferie i disse dager, som gjerne betyr ekstra matglede hvor deilige retter serveres, og der sosialt samvær og hygge rundt bordet er i sentrum. For mange betyr ferie og fri ekstra kos i form av usunne mat- og drikkevaner. Dette er ofte ubevisst fordi dagene flyter i hverandre og man er kanskje ikke bevisst på valgene man gjør.

Ta smarte valg

Selv om det er ferie, kan det være fornuftig å ta smarte valg daglig. Det er ganske mange dager i året som ofte blir til «kosedager» og en lang sommerferie med for mye usunne valg, kan svi når høsten kommer. 

For å bevisstgjøre deg selv på hvor mange «kosedager» det blir i løpet av et år, kan du skrive ned hvordan du og familien din bruker ferien og hvor mange av dagens måltider som inneholder snacks eller junk-food. Hva med å legge inn tre smarte valg daglig for å sikre inntaket av sunne alternativer hver dag i ferien?

Fargelegg tallerkenen din med frukt, bær og grønnsaker til hvert måltid.

Gi poeng for farger på tallerken

En annen aktivitet kan være at hver og en i familien får poeng for å lage en næringsrik tallerken hvor det bugner av ulike farger fra naturens skatter. For eksempel på buffet-serveringen på hotellet, eller i form av en «side-dish» på restauranten til lunsj eller middag. Hvor god er ikke følelsen på høsten om du gjennom ferien har tatt noen smarte matvalg hver dag samtidig som aktivitetsnivået har vært tilfredsstillende?

Roedes budskap er at feriekos trenger ikke være synonymt med usunne valg. Fokuser på alle de gode råvarene du kan velge og samtidig tilføre kroppen smarte næringsstoffer og god smak. Ved å være bevisst gjennom dagen, har du plass til en ekstra is eller et glass vin på kvelden.

Nyt med god samvittighet!

Powered by Labrador CMS