Spis appelsin og styrk immunforsvaret

Spis en appelsin, og du har nesten dekket dagsbehovet for vitamin C. Vitamin C styrker immunsystemet og beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar også til å redusere tretthet og utmattelse og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Akkurat det kroppen trenger i disse koronatider.

Naturens egen innpakking

Når du spiser appelsin får du en naturlig og balansert dose av næringsstoffer. Vitamin C er vannløselig, som betyr at kroppen ikke lagrer et eventuelt overskudd, men skiller det ut igjen via urinen. Ved å gi kroppen påfyll av appelsin, eller annen frukt, hver dag, sørger du for å gi kroppen viktige næringsstoffer som naturen selv har pakket inn i passe porsjoner for oss.

Helsefremmende antioksidanter

I tillegg til å være rik på vitamin C, inneholder en appelsin mange forskjellige fytoplantestoffer og flavonoider som virker positivt på helsen vår. Undersøkelser viser at det er mye sunnere å spise en appelsin, enn å ta kosttilskudd med vitamin C. Dette skyldes nok nettopp det at appelsinen inneholder så mange andre stoffer som sammen virker på en måte som man ikke klarer å gjenskape i et kosttilskudd.

Les også: Mat som styrker immunforsvaret.

Spis hele frukten

Appelsinen er rik på fiber som er bra for fordøyelsen. For at du skal få i deg dette fiberet, må du spise hele frukten og ikke bare drikke appelsinjuice. Det er nemlig i kjøttet på appelsinen at det meste av fiberet sitter. Det betyr ikke at det er bortkastet å drikke juice, men at det beste er å gjøre begge deler. Du bør også spise det hvite kjøttet på appelsinen. Der finner man nemlig antioksidanter som kan dempe både blodtrykk og kolesterol.

Denne friske appelsinsalaten med appelsin, valnøtter og vaniljekesam finner du på roede.com
Denne friske appelsinsalaten med appelsin, valnøtter og vaniljekesam finner du på roede.com

Vitamin C øker opptaket av jern

Vitamin C gjør at tarmen tar opp jern bedre fra andre matvarer. For å optimalisere opptaket av jern, er det derfor et godt tips å spise eller drikke matvarer som inneholder vitamin C til måltidene. Brødmat er en av våre beste kilder til jern, så denne effekten vil du for eksempel få ved å avslutte brødmåltidet med noen deilige appelsinbåter.

Les også: Spis deg mer robust.

Appelsinbåter med kanelkesam

En nydelig, frisk og lett fruktdessert som du kan kose deg med!

Det beste fra Roede i én app

Appen gjør det enkelt å registrere hvor mye du spiser og beveger deg i løpet av en dag, i tillegg til de sunne og smakfulle oppskriftene!

Powered by Labrador CMS