Tips på vei til fjellet i romjulen

Å stoppe på bensinstasjon på vei til fjellet kan fort bli en kaloribombe. Med god stemning og feriefølelse i bilen er det lett å la seg friste av både pølsemenyer, bolleposer og gode sjokoladetilbud. Gjør bilturen til fjellet litt sunnere med våre tips.

1. Smør en fristende matpakke

Planlegg et medbrakt måltid fremfor å handle spontant på bensinstasjonen. Da får du bedre kontroll over hva du spiser. En kyllingsandwich med avokado og appelsin er perfekt å glede seg til på turen, så kan du jo svinge innom bensinstasjonen for å kjøpe en god kopp kaffe til maten.

2. Velg sukkerfri drikke

Det er lett å få i seg mye sukker gjennom sukkerholdige drikker som brus og iste. Her finnes det sukkerfrie varianter, så velg gjerne dem. Ellers er jo vann den beste tørstedrikk, som alle vet. Ønsker du noe med smak kan du ta med en flaske vann hjemmefra, hvor du tilsetter noen skiver med sitron, lime eller appelsin i vannet.

3. Hopp over «gode» tilbud

En pose med boller eller «ta 2, betal for 1» for brus kan være fristende, men gjør bare at du kjøper mer enn du hadde planlagt. Har du først 5 boller tilgjengelig, er det også en stor sannsynlighet for at alle blir spist.

4. Overrask med hjemmebakst

Bilturen kan bli lang for både liten og stor og det er hyggelig med noe godt å bite i. Hva med å overraske med hjemmelagde havrekjeks med tørket frukt. Disse kjeksene gir 158 kcal per stk og er bakt med både havregryn og fullkornshvetemel, som gjør dem både mer mettende og næringsrike enn bakst med hvetemel.

5. Ta med frukt

Frukt og bær er deilig snacks, gjerne sammen med litt usaltede nøtter. Kutter du opp frukten på forhånd blir den lettere å spise. Å skrelle klementiner er i tillegg en fin måte å fylle bilen med julestemning på.

6. Ta et sunt valg

Det er mulig å gjøre sunne valg på bensinstasjonen. De fleste har et utvalg av salater, grove baguetter eller wraps med grønnsaker. En hamburger eller pølse trenger heller ikke å være usunn dersom du dropper «menytilbud» og det fete tilbehøret.

Powered by Labrador CMS