10 tips for en sunnere og lettere påske

Her er noen gode triks for å få en litt sunnere og lettere påske!

Påsken nærmer seg med stormskritt. Selvsagt skal man ha lov til å kose seg i påsken, det er jo mange søte og fristende tradisjoner som er knyttet til denne høytiden. Men er man også opptatt av å holde vekten og leve sunt, kan det være en fordel å følge litt med i timen slik at konsekvensene ikke blir for store.

Her er noen gode tips å ta med seg inn i påsken:

1. Ikke la påskeegget stå fremme hele tiden

Et helt vanlig påskeegg inneholder mange kalorier!

Da er det lett å spise mer enn du hadde tenkt. Rydd det bort, og ta det bare fram når du har tenkt å spise av det. Et bedre alternativ er å la fruktfatet stå fremme. Gå tilbake til den gamle påsketradisjonen med kun å ha påskeegg på påskeaften – for litt godteri en gang i uken er ikke nødvendigvis det som velter lasset.

2. Snacks

Når det gjelder snacks, kommer det ofte på bordet litt utpå kvelden, når du egentlig er mett og fornøyd. For deg som tenker på vekten, gjelder det å være bevisst på hvor mye du inntar. Bestem deg på forhånd, før fristelsene står foran deg.

3. Mange lange måltider

Selv om påsken for de fleste er en aktiv ferie, betyr påsken også mange lange måltider med en rekke fristelser på bordet. Det går i påskelam, pølsegrilling, egg i mange varianter, marsipan, kvikklunsj og påskeegg fylt av godteri, for å nevne noe. Koser du deg med dette hver dag i påskeferien, blir det fort for mye. Men begrenser du det til litt, en gang eller to, bør det ikke være noe problem, i alle fall ikke hvis du er aktiv på dagtid.

4. Husk at snacksprodukter er kaloribomber

Spis en appelsin, og du har dekket dagsbehovet for vitamin C.

Snacks inneholder stort sett mye kalorier, uansett om de er fettfattige eller ikke. I tillegg er det fort gjort å få i seg mye om man ikke er bevisst. Litt “sunnere” alternativer til påskesnacks er usaltede nøtter, popkorn og tørket frukt. Og appelsin så klart! 

Sjekk våre sunne påske-oppskrifter!

5. Bedre å ha med for mye enn for lite

Når du skal ut på tur, er det viktig å pakke sekken riktig. Kroppen trenger påfyll når den er i aktivitet. Ha derfor alltid mat og drikke med på turen. Det er bedre å ha noe med hjem enn å ha for lite med ut.

6. Husk at Kvikk Lunsj ikke bør erstatte vanlig lunsj

Velg grove brødskiver med godt pålegg. Det vil gi en god metthetsfølelse som varer lenger. Kvikk Lunsjen kan være med som litt søtt til kaffen.

7. Ikke glem appelsinen

Appelsinen er en fantastisk frukt, som er smakfull, næringsrik og kommer ferdig innpakket. Den er ideell å ha med i tursekken, og om nødvendig slukker den både tørsten og sulten. Et tips er å skrelle den og dele den i båter før du går på tur. De holder seg faktisk fint i en liten plastpose. Om sekken kjennes tung når turen starter, kan du trøste deg med at den er lettere etter at du har spist matpakken og satt til livs alle appelsinene.

8. Ha gjerne også med en blanding av nøtter og tørket frukt når du skal ut på langtur

Dette er sunt, og gir god energi. Foruten å være en god kilde til sunne essensielle fettsyrer, inneholder også nøtter flere viktige næringsstoffer. Helsemyndighetene anbefaler oss å spise 20 gram usaltede nøtter om dagen.

9. Påskelam i sekken?

Pølser er for mange turmat nummer én i påsken. Men hva med å tenke litt nytt? Det krever litt ekstra forberedelser, men ønsker du å spise litt bedre og spare litt på kaloriene kan det være verdt det. Ingenting er vel så godt som en real tursandwich. Hvorfor ikke bruke lammekjøtt fra middagsrestene som pålegg?

10. Hva fyller du termosen med?

Uansett om turen går langs sjøen eller over fjellet, om du går på ski eller på bena, om den er kort eller lang, smaker det alltid godt med noe varmt å drikke. For mange kan det være lurt å tenke over hva du fyller termosen med. Kaloriene vi drikker metter mye dårligere enn de vi spiser. Derfor er det lurt å velge kalorifattige drikker. Hva med å fylle termosen med vann, og ta med et lite utvalg av ”rett i koppen drikker”? Da kan alle velge hva de vil drikke, og du kan selv sikre deg et kalorifattig alternativ.

Powered by Labrador CMS