Frosne grønnsaker med ufortjent dårlig rykte

I disse dager er det mange som sier til seg selv at de skal bli flinkere til å spise grønnsaker. Da er et godt råd å bli kjent med alt som finnes av frosne grønnsaker.

Med frosne grønnsaker er det enkelt å få i seg et variert utvalg av grønnsaker. Det er verken flaut eller et dårlig valg å bruke frosne grønnsaker i matlaging.

Gulrot og kålrot kan kjøpes fersk inntil ni måneder etter høsting.

Les også: 10 tips til å få mer grønnsaker inn i hverdagen

Et sunt og bærekraftig valg

Det er flere gode grunner til at det er både smart og klokt å velge frosne grønnsaker.

Et godt råd til slutt: Pass på ikke å tine grønnsakene lenge før du tilbereder dem. Det er sjelden nødvendig å tine grønnsakene fra fryseren før du bruker dem.

  • Frosne grønnsaker blir fryst ned bare noen timer etter de blir høstet. I motsetning til grønnsaker i ferskvaredisken som kanskje har vært på reise i dagevis på en lastebil eller på et fly.
  • Frosne grønnsaker er et bærekraftig valg, for det er ofte kort vei mellom grønnsaksjordet og frysefabrikken. Frosne grønnsaker er oftere fra Norge enn ferske grønnsaker.
  • Det blir ofte mindre svinn når man bruker frosne grønnsaker. Når man sammenlikner næringsinnholdet mellom frosne og ferske grønnsaker er det små eller ingen forskjeller. Det er varmebehandlingen som har størst betydning for næringsinnholdet.
  • Frosne grønnsaker har lang holdbarhet. Gulrot og kålrot kan kjøpes fersk inntil ni måneder etter høsting, men industrielt fryste grønnsaker holder enda lenger – opptil 1,5 år. Grønnsaker som brokkoli og blomkål er blomster på grønnsaken så de ferske variantene har kortere holdbarhet på 2-3 uker så lenge de lagres kjølig. Erter og bønner blir ødelagt bare timer etter høsting, og tåler lagring dårlig.

Så frosne grønnsaker er sunnere enn mange av oss tror!

I appen til Roede får du oversikt over hvor mye grønnsaker du spiser, og basert på dette får du en daglig kostholdsscore. Last ned appen her!

Powered by Labrador CMS