Hvilke overordnede valg tar du?

Hver dag står vi overfor flere enn 200 matvalg. Det betyr at vi må ta stilling til å takke ja eller nei til mattilbud 200 ganger hver eneste dag. Ved å gjøre noen overordnede valg blir det enklere å manøvrere seg gjennom en hverdag med mange fristelser.

Overalt blir vi eksponert for mattilbud. Tenk hvor mange kafeer, bensinstasjoner eller kiosker vi går forbi som prøver å friste oss med «gode» tilbud på alt fra boller, muffins, kaker, is og godteri, til snacks, pølser, hamburgere og pizza. De lokker med fristende disker, gode priser og deilige lukter for å få oss til å falle for fristelsen og kjøpe. Og ofte står det skåler av godterier, kjeks og frukt fremme på jobben, i møter og i butikken.

Er vi på besøk hos venner er det nærmest uhøflig ikke å takke ja til det som blir servert. Og på toppen av det hele har vi de faste måltidene hvor vi må ta stilling til hva og hvor mye vi skal spise.

Les også: Tips til å håndtere søtsug

Viljemuskelen slites ut

Som alle andre muskler i kroppen, vet vi også at «viljemuskelen» kan bli sliten. Og er vi ikke forberedt på fristelsen som møter oss, er det veldig lett å falle for fristelsen og takke ja.

I Roede snakker vi om overordnede valg, et verktøy for å redusere antall daglige matvalg.

Med overordnede valg mener vi at du tar valg som gjelder for alle lignende situasjoner. Et eksempel på et slikt valg kan være; Jeg spiser bare hjemmebakte boller, jeg spiser aldri dessert til lunsj, jeg tar alltid trappen eller jeg betaler kun for bensin på bensinstasjoner. Det vil si at du slipper å ta stilling til valgmuligheten hver gang du står overfor valget – du har allerede tatt valget.

Hvilke overordnede valg kan du gjøre? Skriv dem ned og begynn å leve etter dem!

Powered by Labrador CMS